Počela izgradnja stanova za bezbednjake u Sremskoj Mitrovici

Kamen temeljac za 190 stanova za pripadnike službi bezbednosti u Sremskoj Mitrovici danas su postavili ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Sremska Mitrovica je sedmi grad u kojem je počela izgradnja stanova za bezbednjake, a 15.000 kvadrata stambenog prostora biće izgrađeno u naselju Kamenjar.
 
"Postalo je uobičajeno da svako malo negde počinjemo radove. Drago mi je što je Mitrovica sedmi grad u Srbiji gde se trenutno grade stanovi. U oktobru će početi izgradnja u Beogradu, uskoro će se pripadnici bezbednosnih snaga useliti u stanove u Nišu i u Vranju. Rešićemo ono što decenijama nije rešavano", rekla je Mihajlović.
 
Ona je istakla da je Vlada Srbije obezbedila sredstva da u ovoj i sledećoj godini počne izgradnja 8.000 stanova, a da će u narednim godinama biti izgrađeno više od 20.000 stanova.
 
"Vrednost tih 20.000 stanova biće 800 miliona evra, a vrednost ovih 8.000 stanova je oko 300 miliona evra. Počeće izgradnja stanova u Somboru, Zrenjaninu, Zaječaru i Kruševcu", rekla je Mihajlović.
 
Trenutno se gradi u Beogradu, Novom Sadu. Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju. Pripadnici vojske i policije moći će da ih otplaćuju pod povoljnim uslovima.
 
Rok za završetak izgradnje stanova u Sremskoj Mitrovici je 16 meseci.
  • Bora

    10.09.2019 17:18
    Nije slučajno da službe sile kod ovih imaju privilegije. Njih se jedino boje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.