Napravljeni prvi koraci ka tome da Sremska Mitrovica dobije novu luku

Raspisana je javna nabavka za izradu Studije opravdanosti sa idejnim projektom za proširenje i izgradnju Luke Sremska Mitrovica, objavila je Agencija za upravljanje lukama.
Napravljeni prvi koraci ka tome da Sremska Mitrovica dobije novu luku
Foto: 021
Dokumentacija se izrađuje kako bi se obezbedili uslovi za izgradnju infrastrukture buduće Luke Sremska Mitrovica, navodi se u saopštenju, i dodaje da će izgradnja luke omogućiti da ovaj grad u potpunosti realizuje svoje privrede potencijale.
 
Luka na Savi u Sremskoj Mitrovici treba da bude projektovana za pretovar najmanje 1,5 miliona tona "raznih vrsta rasutog, tečnog i generalnog tereta. 
 
Nova luka bi trebalo da privredi obezbedi korišćenje usluga unutrašnjeg vodnog trasporta kao najjeftinijeg za prevoz masovnih roba, a rok za podnošenje prijave je 14. oktobar.
  • Vidoviti Limanac

    18.09.2019 09:00
    Nije problem za koliko će tereta luka biti projektovana.
    Problem je obezbediti taj teret.
    Garantujem da nema luke u Srbiji koja posluje sa punim kapacitetom. Verovatno nam ne treba još jedna luka, bolje je razvijati (kada su imali obraza da godinama upropaštavaju) mrežu pruga a luke u BG-u i NS-u mogu za sada sve da pokriju.
    Za koju godinu neće ni ljudu biti pa neće trebati ni luka...
    Ovo je verovatno samo neko predizborno zamajavanje, a ako krenu u izgradnju baš bih voleo da vidim kada krene da radi šta će i u kojim količinama pretovarati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina