FOTO: Vojvođanska vina treći put na "Vojvodina Wine Show" u Čortanovcima

Treći po redu "Vojvodina Wine Show" okupio je vinarije iz čitave Vojvodine u "Vili Stanković" u Čortanovcima na svojevrsnoj, bogatoj izložbi.
FOTO: Vojvođanska vina treći put na "Vojvodina Wine Show" u Čortanovcima
Foto: 021.rs
Osim izložbe bogatih ponuda naših novijih, ali i vinarija sa dugom tradicijom, na programu "Vojvodina Wine Show" bili su i segmenti posvećeni upoznavanju sa autentičnostima vina od internacionalnih sorti sa vojvođanskih teroara i autohtonih sorti u pokrajini.
 
 
Prema rečima predsednika Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla "Srem - Fruška gora" Gordana Bašića, manifestacije poput ove značajne su za promociju vinskog turizma i pomažu domaćim proizvođačima da se izbore za svoje mesto u svetu vina i vinogradarstva.
 
"Posebno bih želeo da se zahvalim kolegama vinarima, koji su u pola kampanje i berbe, gde je svaki trenutak posebno važan da taj sok iz grožđa postane vino kojim ćemo biti ponosni, odvojili ovaj dan i posvetili ga promociji onog što zajedno proizvodimo", poručio je Bašić.
 
 
On se zahvalio Pokrajinskoj vladi, koja upravlja "Vilom Stanković" i koja je ustupila objekat za današnju manifestaciju. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da su poslednjih godina u Srbiji, ali i šire vidljivi rezultati uloženog napora naših vinara, što se i te kako koristi i dalje promoviše kao naš veliki potencijal.
 
"Čini mi se da ćemo vremenom dostići po kvalitetu i one koji su u Evropi čuveni i možda ne toliko bolji, ali s većom tradicijom i boljim rezultatima. Vrata mojih saradnika su uvek otvorena za nove inicijative, za više finansija i zajednički rad. Inače, gde god idemo, a obilazimo i mnoge druge zemlje, polako pitaju za vina iz Vojvodine i polako prodajemo naše vino. Mnoge zanima šta je ono konkretno što mi možemo da ponudimo i po povoljnijoj ceni od drugih, a mi odgovaramo da su to sigurno vina iz Vojvodine", podelio je s prisutnima Mirović.
 
 
Podsetimo, vina iz sremskog vinogradarskog rejona nedavno su, posle dugog zalaganja i pripreme, dobila oznaku geografskog porekla. O tome detaljnije čitajte OVDE.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.