Zrenjaninci dvadeset godina čekaju obilaznicu

Zemljani radovi na obilaznici oko Zrenjanina se privode kraju.
Zrenjaninci dvadeset godina čekaju obilaznicu
Foto: Pixabay
Na trasi od 3,7 kilometara najznačajniji objekat je most na Begeju na kome se predviđa da će konstrukcija da bude postavljena do sredine oktobra, dok će radovi na asfaltiranju puta kasniti za oko mesec dana od predviđenog roka.
 
Trasa dela obilaznice oko Zrenjanina od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma je urađena u dužini od 3,7 kilometara i moglo bi da počne asfaltiranje. Taj posao će sačekati dok električari ne završe svoje radove.
 
"Zbog toga što je neophodno da se izmeste dalekovodi, da se reguliše visina tih visokonaponskih kablova, jer to je zona raskrsnice u kojoj će se raditi rasveta", objašnjava Tanja Bisić, "Energoprojekt niskogradnja".
 
Posle 27 godina u Zrenjaninu se gradi most na Begeju. Elementi se sklapaju nekoliko kilometara uzvodno, a na nosače biće postavljeni, uz pomoć skele i dizalica.
 
"Rađen je dosta veliki prednapregnuti nosač. Raspona 46 metara da bi se obezbedio plovni put Begejom. Most kao most ima standardnu širinu, nekih sedam metara i sedamdeset. Kolovoz, plus dve pešačke staze", kaže Milan Dimitrijević, rukovodilac gradnje mosta.
 
Nakon što se otvori ovaj deo obilaznice od Temišvarskog do Mihajlovačkog druma, ostaće da se završi još samo jedna deonica ka Beogradu. "Radimo i projekat za četvrtu, poslednju fazu ove obilaznice koja je takođe nekih 3,6 kilometara i gde takođe postoji jedan objekat, a to je nadvožnjak preko pruge", kaže gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
 
Vrednost posla na radovima koji se izvode trenutno je oko 420 miliona dinara, a finansira ih Vlada Srbije. Zrenjanin više od dve decenije čeka na završetak obilaznice, a najave su da će tokom naredne godine konačno biti spojeni asfaltom svi delovi, od beogradskog do novosadskog puta.
  • Puk. Ratko Puškaš

    01.10.2019 08:24
    ....
    Zrenjaninu je svejedno, on ionako odavno živi u Novom Sadu.
  • .

    30.09.2019 09:24
    /
    Zrenjanin od davnina ima obilaznicu, obilaznicu obilaznice i obilaznicu obilaznice obilaznice, jos su povezane kruznim tokovima.
  • Dusan

    30.09.2019 07:04
    Voda za pice
    po definici treba da je bez ukusa ,mirisa i boje, sve ono sto ZR voda nije,milioni dinara za voda vodu,vrnjce,minakvu i ostale ,a treba samo prekidac da okrenete da ljudi dobiju pijacu vodu u svojim kucama! Pljackate ojadjen narod!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina