Radiće se Plan razvoja prehrambene industrije u Vojvodini

Pokrajina će u narednom periodu, putem izabranog menadžera, raditi na izradi Plana razvoja prehrambene industrije u Vojvodini.
Radiće se Plan razvoja prehrambene industrije u Vojvodini
Foto: 021.rs
Naime, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam putem javne nabavke traži firmu koja će uraditi detaljnu analizu tržišta, trendova i pojava u prehrambenoj industriji, a imajući u vidu da je baza razvoja ove industrije u Vojvodini - poljoprivreda.
 
Na izabranoj firmi je da prikupi sve dostupne podatke i da odgovore na pitanja: koje je mesto prehrambene industrije u nacionalnom sistemu klasifikacije delatnosti, kako postojeći zakonski i institucionalni okvir gleda na sektor prehrambene industrije, kao i koja su glavna obeležja proizvodnje prehrambenih proizvoda u Evropskoj uniji i u Srbiji.
 
Nakon dodatnih empirijskih istraživanja, anketa, intervjua sa upućenima u tematiku i fokus grupa, potrebno je analizirati podatke i predstaviti kakva je vizija razvoja prehrambene industrije u Vojvodini, na koji način će se to sprovesti i koji su indikatori uspešnosti. Pokrajini je potrebna posebna strategija za podsticanje zapošljavanja, samozapošljavanja, kreiranje inovacija, povećanje konkurentnosti, izvozne aktivnosti i privlačenje investicija u sektor prehrambene industrije. 
 
"Analiza privrednog ambijenta i stanja u privredi AP Vojvodine pokazala je da je prehrambena industrija (sa poljoprivredom kao bazom), jedan od četiri sektora prerađivačke industrije koji imaju potencijala za rast i razvoj, praćen izvozom i generisanjem novih radnih mesta. Potenciranjem prehrambene industrije (sa poljoprivredom kao bazom) različitim vrstama nefinansijske i finansijske podrške, može se ostvariti sinergetski efekat u razvoju Sektora, privrede AP Vojvodine, sa veoma pozitivnim ekonomskim, ali i širim, društvenim rezultatima", navodi se u konkursnoj dokumentaciji sekretarijata za privredu i turizam. 
 
Pre usvajanja ovog dokumenta u Skupštini, održaće se javna rasprava.
 
Na ponuđačima je da navedu u kom vremenskom roku će sačiniti traženi plan razvoja prehrambene industrije. Tender je otvoren nedelju dana, tačnije do 11. oktobra.
  • VladaN

    04.10.2019 14:41
    kakav plan?
    Podeljena zemlja ološu a sada još i nekim arapima?
    Šta je Vojvodina zgrešila da je srbijanci 100 godina jašu i da nije imala snage da se kada su svi pametni pobegli od tog zla da i sama pronađe svoj put.
  • Rotkvarija

    04.10.2019 08:09
    Pročitajte
    Monografiju "Vojvodina" iz 1924. godine i knjigu "Stalež Dunđerkih" i biće vam sve jasno.
  • becejac

    03.10.2019 23:54
    vredjanje gradjana
    Prehambrena industrija u Vojvodini a i celoj Srbiji je u privatnim rukama.
    Secerane Kostic,Uljara Peconi,Sojara Viktorija grupa,Klanice Kostic,Matijevic
    Miskovic i sada od para gradjana treba da dunemo njima u ledja i da se
    placa plan za razvoj prehambene industrije(njih bas briga za vas plan).
    U komenterima je spomenuto da su unisteni kombinati sto je velika steta
    mada mnogi pljuju po njima.U Nemackoj su najrentabilniji kombinati koji
    su ostali u Istocnoj Nemackoj a oni su ucili od nas i obilazili nase kombinate
    i organizaciju.Velika greska Srbije(namerna)je sto drustveno zemljiste nije
    pretvorila u drzavno i onda ga izdavala privatnicim nego ga je prodala.
    Sada imamo slucaj da vlasnici klanica gase stocarstvo na svojim farmama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.