Ribolovci: Zaustaviti nelegalni izlov ribe kod Bezdana i Apatina

Udruženje "Ujedinjeni ribolovci Srbije" uputilo je nadležnim institucijama otvoreno pismo u kojem je zatražilo da reaguju zbog masovnog nelegalnog izlova ribe na Dunavu kod Bogojeva, Bezdana i Apatina, koji se odvija već više nedelja.
Ribolovci: Zaustaviti nelegalni izlov ribe kod Bezdana i Apatina
Foto: 021.rs
"Prekomerni izlov obavlja se iz čamaca, veštačkim mamcima, pri čemu se masovno krše propisi o dozvoljenom dnevnom ulovu (jedna riba teža od pet kilograma odnosno najviše tri soma te ukupne težine), koji se višestruko prebacuje u mnogim slučajevima", navodi se u saopštenju tog udruženja.
 
Ujedinjeni ribolovci Srbije navode da se tako ulovljena riba stavlja u nelegalni promet, tako što se prodaje ribljim restoranima, čardama, ribarnicama ili direktno na pijacama, zbog čega značajnu štetu trpe i pošteni privredni ribari i ostali koji obavljaju legalni promet u okviru zakona.
 
"Na šteti je i država, koja je uskraćena i za porez na promet te ribe i za porez na dobit onih koji tom ribom trguju", dodaje se.
 
To udruženje je dodalo da je državnim organima poznato da se tako nešto dešava, budući da na udarnim mestima usred dana bude prisutno i po 30 čamaca iz kojih nesavesni ribolovci kradu ribu, a da su se takve pojave javljale i ranijih godina.
  • LOL

    08.10.2019 09:15
    Klasika, oduvek bilo i bice u drzavi bez prava. Ribocuvarska sluzba koja bi trebala da kontrolise taj teren verovatno zajedno sa ribokradicama ruca pecene kecige u restoranu dok dogovaraju svoj procenat. Licno sam poslao mail misnistarstvu zbog javne nelegalne prodaje keciga ispod mere po restoranima sa spiskom istih, pogodite ,nisu nista uradili vec su meni uzvratili mail da ja njima pojasnim sta zapravo zelim od njih.
  • superhik

    06.10.2019 09:15
    Ove godine nisam ni jednom video ribocuvarsku sluzbu na teritoriji Novog Sada a i sire. Cena dozvola je previsoka za ono sto se nudi , ribe nikad manje. Valjda je i namera da se posteni sportski ribolovci oteraju sa voda, ipak dozvola od 7000 din i jos 500 za clansku kartu je malo previse za nas standard.
    Cujem da se keciga i dalje lovi i da je nude u restoranima. Valjda je i ona kolateralna steta kao i sitan smudj.
  • mile

    06.10.2019 07:17
    Zato imamo ribocuvarsku sluzbu I ne brinemo, jer oni u dogovoru sa lopovima I rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina