Sremska Mitrovica: Zelene brigade očistile plažu

Članovi Zelene stranke i aktivisti Zelenih brigada okupili su se u subotu, 5. oktobra, na gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici.
Za kratko vreme sakupljeno je više od 20 džakova bačenih limenki, plastičnih flaša, opušaka i drugog papirnog i staklenog otpada. Količina smeća na koju su aktivisti Zelene stranke naišli, predstavlja ruglo tog lepog mesta, napominju u saopštenju. 
 
"Na osnovu rezultata sa terena, možemo da zaključimo da je svest o komunalnoj higijeni i očuvanju životne sredine na minimumu. Kante za smeće, kao i kontejner koji se nalazio na plaži, odneti su. Zelena stranka će tražiti od nadležnih da ih hitno vrate, jer, iako je prošla sezona kupanja, naši sugrađani vole da šetaju obalom, i potrebno je da imaju gde da odlože smeće", istakao je predsednik Gradskog odbora Zelene stranke Sremska Mitrovica Goran Čekerinac.
 
Kako je dodala predsednica Izvršnog odbora sremskomitrovačkog odbora Zelene stranke Sanja Krstić, u pokušaju da promene stvari, odlučili su da ličnim primerom pokažu da Sremska Mitrovica može da bude lepo, čisto mesto gde će porodice provoditi svoje slobodno vreme.
 
"Nadamo se da će nivo komunalne higijene u najskorije vreme drastično porasti, kako bi nam svima bilo bolje", naglasila je ona.
  • hm

    08.10.2019 14:11
    Pa da. Ništa se neće desti ako mi sami ne uradimo. Čekajući na državu da uradi nešto je kao da čekamo na ćaleta da nam da kintu za sladoled/pivo/bilošta. A on je odavno napustio porodicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina