Pančevo: Žalba ponuđača odložila koncesiju za ATP

Otvaranje ponuda za koncesiju obavljanja javnog prevoza putnika i izgradnju nove autobuske stanice u Pančevu pomereno je sa 7. na 18. oktobar.
Portal javnih nabavki preneo je da je rok za otvaranje ponuda pomeren zbog žalbe jednog od ponuđača republičkoj Komisiji za zaštitu konkurencije koja je podneta 30. septembra, mada nije navedeno ni o kome se radi, niti koji je razlog za žalbu, piše portal 013info.
 
Takođe je napisano da je taj ponuđač već 2. oktobra povukao žalbu, ali je zbog poštovanja zakona rok za otvaranje ponuda za koncesiju morao da bude pomeren na 18. oktobar.
 
Kako ovaj lokalni portal nezvanično saznaje, žalbu je podnela, pa zatim povukla firma GD "Tamnava trans" iz Beograda koja je bila jedan od tri učesnika javnog nadmetanja za obavljanje javnog prevoza na teritoriji Pančeva. Osim toga, "Tamnava trans" se nakon povlačenja tužbe povukla i iz samog nadmetanja, kažu izvori portala 013info.
 
Uslovima javnog poziva za učešće u javno-privatnom partnerstvu propisano je da bi ATP bio ugašen, a potom bi Grad Pančevo i privatni partner osnovali novo prevozničko preduzeće. Lokalna samouprava je obavezala budućeg privatnog partnera da u prvih godinu dana uloži 12 miliona evra za kupovinu 60 novih autobusa i izgradnju nove autobuske stanice i servisnog centra na prostoru kod nedovršene Hale Bagremar. Uz to bi privatni partner imao obavezu da deo profita uplaćuje u lokalni budžet.
 
Grad bi imao suvlasnička prava u novom preduzeću uz obavezu da i dalje subvencioniše karte za svih 13 kategorija građana koji sada imaju pravo na povlašćene karte. Koncesioni ugovor biće sklopljen na period od 25 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina