Sombor prvi grad u Srbiji sa strategijom razvoja kulture

Strategija razvoja kulture Grada Sombora je u izradi, a trebalo bi da zaživi već od sledeće godine, što bi Sombor učinilo prvim gradom u Srbiji koji ima ovakvu strategiju.
Sombor prvi grad u Srbiji sa strategijom razvoja kulture
Foto: 021.rs
Gradonačelnica Dušanka Golubović ocenila je da Sombor slovi za "grad kulture" i da je, u skladu sa tim, postojala želja da u budućnosti svi kulturni programi i aktivnosti budu, na odgovarajući način, koordinisani. 
 
"Za nas je značajno da u ovom procesu imamo jednog referentnog partnera, a to je Zavod za proučavanje kulturnog razvitka. Uzimajući u obzir da je Grad Sombor grad koji značajna budžetska sredstva izdvaja za realizaciju kulturnih programa, za podršku kulturno-umetničkih društava, ali i kulturni razvoj uopšte, za nas jeste značajno da se to čini u skladu sa odgovarajućim planom i da kroz ovaj proces planiranja uključimo što širi segment, kako stručne kulturne javnosti Sombora, tako i svih onih koji su zainteresovani da učestvuju u izradi ovog strateškog dokumenta, pre svega kroz profilisanje kulturnih sadržaja koji će se nuditi u budućnosti", naglasila je gradonačelnica.
 
Direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije Vuk Vukićević rekao je da Sombor izdvaja za kulturu mnogo više nego drugi gradovi u Srbij, kao i da postoji agilnost u pogledu dobijanja dodatnih sredstava za razvoj kulture iz različitih izvora.
  • /

    09.10.2019 15:43
    /
    e kada krenu sa strategijom kulture kao u nsu..
    inace isti naslov su upotrebili vec za ns

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.