Mirović: Službeno vozilo u Lučanima po mom nalogu, čuo sam da Đilas deli ogroman novac

Povodom krivične prijave protiv NN službenih lica u Pokrajinskoj vladi, jer su ustanovili da je među više od 200 vozila viđenih u Lučanima na dan lokalnih izbora 16. decembra, bilo i službeno vozilo vojvođanske administracije, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, rekao je da je vozilo bilo tamo po njegovom nalogu.
Mirović: Službeno vozilo u Lučanima po mom nalogu, čuo sam da Đilas deli ogroman novac
Foto: 021.rs
"Službeno vozilo u Lučanima je bilo po mom nalogu. Čuo sam da Đilas deli ogroman novac, ovaj novac 623 miliona evra koji je od 2004. uzeo od građana Srbije. Radi ilustracije, budžet Novog Sada je 250 miliona evra. Pa sam onda poslao vozača da proveri da li je to tačno, na sreću ispostavilo se da nije tačno", rekao je Mirović za N1.
 
Prvi čovek Pokrajine pod hitno mora menjati savetnika za humor, ocenio je politikolog Duško Radosavljević ovu izjavu.
 
"Pošto ovo što je rekao, očigledno nije smešno, nije logično, a ponajmanje pametno. Na ovome ne sme da se stane, jer ako i tužilaštva i sudovi budu tolerisali ove stvari, to onda znači da je apsolutno politička ideja pljačke državne imovine i birača, odnosno pljačke svih građana ove države, jednostavno dobila potvrdu i u ovim visokim nezavisnim telima", kaže Radosavljević.
 
A da kreativan u odgovoru nije bio samo Mirović, pokazuje i odgovor novosadskog tužilaštva na krivičnu prijavu protiv uprave Šida.
 
"Da je opština Šid uputila svoje službenike u opštinu Lučani da utvrde efekte uvođenja led rasvete na ulicama", kaže Raša Nedeljkov iz organizacije CRTA koja je podnela krivičnu prijavu.
 
Podsetimo, Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) saopštio je danas da će podneti još jednu krivičnu prijavu, zbog sumnje na zloupotrebu javnih resursa u političke svrhe tokom lokalnih izbora u Lučanima krajem 2018. godine. Više o tome u našem tekstu OVDE.
  • Izzy

    21.10.2019 09:06
    Rrr
    Vozila raznih javnih firmi nisu obelezena a voze ih sitni sefovi! Vozilo cistoce skoda fabija vozi lik iz Futoga voza se po kaficima..a lik je ckan novosadke patriotske stranke..pa sta rade onda ovi na funkcijama???,
  • Мирјана М

    20.10.2019 18:51
    ИМА И ГОРИХ
    Све очи су упрте у овог лика, а таквих има на стотине. Само треба око себе да се осврнемо и свако да напише само по један конкретан пример злоупотребе.
    Мој допринос:
    Службено возило новосадске хитне више је паркирано испред кафана у Карловцима него што возила намењена за пружање хитне медицинске помоћи долазе у то место да укажу помоћ. Ја разумем да неко воли да пијуцка, али ово је превршило сваку меру. Зар ти ликови мисле да људи не знају да је то службено возило? Није на одмет подсетити да је за то возило, у коме се возика директорчић и његова породица, могло да се купи бар три - четири опремљена комби возила за хитну помоћ!
    За почетак толико...
  • High ISO

    18.10.2019 16:32
    Zelim mu promociju knjige. Ali u Beogradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.