Sremska Mitrovica: Štrajk upozorenja nakon što je učenik napao direktora škole

Nakon napada učenika na direktora sremskomitrovačke Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", na sastanku sindikata prosvete na teritoriji grada – Sindikata prosvetnih radnika Sremska Mitrovica, Sindikata "Nezavisnost" i Sindikata obrazovanja Srbije, doneta je odluka o stupanju u štrajk upozorenja.
Sremska Mitrovica: Štrajk upozorenja nakon što je učenik napao direktora škole
Foto: 021.rs
"Svi zaposleni u prosveti na teritoriji Sremske Mitrovice stupiće u štrajk upozorenja danas, 18. oktobra. Neće se održati prvi čas u prepodnevnoj smeni i prvi čas u poslepodnevnoj smeni", navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora i precizira da su se na ovaj potez odlučili zbog sve učestalijih incidenata u kojima su ugrožena prava dece i zaposlenih u školi, prenose Sremske novine.
 
"Incident koji se desio 16. oktobra  u OŠ 'Jovan Jovanović Zmaj' u Sremskoj Mitrovici, kada je fizički napadnut direktor škole od strane maloletnog učenika, poziv je za sve zaposlene u prosveti na reakciju", poručuju sremskomitrovački prosvetari.
 
"Prosvetni sindikati, već duže vreme ukazuju na propuste sistema u oblasti bezbednosti dece i zaposlenih u školi", navodi se u saopštenju i ističu zahtevi prosvetnih radnika: status službenog lica za sve prosvetne radnike, izmena Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, izmena pravilnika o određivanju društveno korisnog rada i izmena pravilnika o protokolu postupanja u slučajevima nasilja.
  • Autonomasch

    22.10.2019 00:58
    Snimak
    Seċate se sigurno onog snimka kad.je učenik iz SM udario svoju nastavnicu. On je valjda bio sin vlasnika kafane. To je naravno zataškano. Da je rešeno do ovog ne bi došlo.
  • Miodrag

    21.10.2019 10:00
    Nervoza
    Nervoza Kod dece je povezana sa upotrebom mobilnih telefona i dugog gledanja video materijala.
  • MonteDushano

    21.10.2019 08:18
    Ono kad više mališan ne napada učitelja, nastavnika.. napada Direktora?! Smesta poštene batine!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina