VIDEO Meteorolog: Vetar koji je duvao u Inđiji nije bio tornado

Vetar koji je juče duvao u Inđiji, u jednom trenutku je, zbog kružnog oblika, građane podsetio na tornado.
Meteorolog Nedeljko Todorović  za RTS navodi da su ovakvi vrtlozi posledica nestabilnosti atmosfere i da se obično javljaju u letnjim mesecima.
 
On je istakao da je sreća što nije leto, zato što bi tada najverovatnije bilo tornada.
 
"Taj vrtlog je predznak mogućnosti stvaranja tornada, tj. vrtloga velikih dimenzija za naše podneblje, koji se kod nas nazivaju tromba ili 'pijavica'. Da je bilo letnje vreme, najverovatnije bi došlo do stvaranja tornada", naveo je Nedeljko Todorović.
 
Todorović dodaje da su ovi vrtlozi opasni, iako su kratkotrajni.
 
"Nisu velikih dimenzija, ali kružno kretanje vazduha može da dostigne i do 100 kilometara na čas. Tamo gde se zadese mogu da naprave štetu. Mogu da obore krov, polome krov, ogradu, pa čak i da zanesu i prevrnu auto", napomenuo je Todorović u izjavi za RTS.
 
  • Ha ha

    07.11.2019 12:31
    Nije smesno
    Ali me nasmeja plavusa
  • Vozač je stručnjak

    06.11.2019 13:03
    Ovaj genije što je snimao bi trebalo da razmisli (ako ima čime) o tome što radi, prvo zato što snima telefonom dok vozi, drugo zato što ovako uleće u oblak prašine od koga se ne vidi šta je iza, mogao je da naleti na nekoga.
    Glupaci se sami odaju kada kače ovakve snimke a policija na internetu juri samo one koji kažu nešto loše o političarima.
  • plavuša

    06.11.2019 10:55
    Mislim da " tornado" moze da se stvortri samo na vodi ili obali pa onda kao takav moze da "šeta po kopnu. Mozda moze i na neki drugi ali VEŠTAČKI način

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina