FOTO: U teglici pokušao iz Srbije da iznese 20.000 evra

Carinici su u ponedeljak, 4. novembra na graničnom prelazu Đala sprečili pokušaj iznosa neprijavljenog novca zapakovanog u staklenu teglicu.
Prekršaj je otkriven oko podneva kada je na red za kontrolu pristigao "foksvagen tuareg" austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji srpski državljanin mađarske nacionalnosti koji živi i radi u Beču. 
 
Putnik je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je detaljnom kontrolom otkriveno da je u putnu torbu zapakovao i staklenu teglu punu novca koju nije pomenuo. Na pitanje carinika zašto nije prijavio novac, putnik je rekao da nije znao da to treba da učini, a da će lako moći da dokaže da je novac legalan. 
 
 
Reč je, kako je rekao, o novcu od prodaje zemlje koji je zbog bezbednosti nekoliko godina u teglici bio zakopan u zemlju, sve do trenutka kada je odlučio da ga sa sobom ponese u inostranstvo. 
 
 
U tegli oblepljenoj selotejpom nalazilo se 20.000 evra, pa je putniku odmah vraćeno 10.000, dok će za ostatak u prekršajnom postupku morati da dokaže poreklo. 
  • Baten

    05.11.2019 14:12
    Zaplašivanje
    Na slici se vidi kako su ga skinuli do gole kože! Pored teglice i novca, naglasak je na skinutim pantalonama i čarapama!
  • zika

    05.11.2019 13:22
    foliranti
    Iznose prljav novac pa kupuju automobile i tako peru pare stecene kriminalnim aktivnostima.
    To sto tvrdi da je prodao zemlju, mozda je tacno ali ju je oteo zelenasenjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.