Blokada računa zatvara školu kod Zrenjanina?

Zaposleni u OŠ "Servo Mihalj" u naselju Mužlja kod Zrenjanina mogli bi sledeće nedelje da potpuno obustave rad, jer ni posle više apela nadležnima da se odblokira račun ove škole, nema odgovora iz Ministarstva prosvete.
Blokada računa zatvara školu kod Zrenjanina?
Foto: Pixabay
U Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Vojvodine za Danas objašnjavaju da je račun ove škole blokiran od 6. avgusta zbog pravosnažne sudske presude o nezakonitom obračunu naklade za godišnji odmor u 2014. godini.
 
Zaposlenima u ovoj školi se na ime te naknade duguje u proseku po 4.000 do 5.000 dinara, ali je zbog nagomilanih sudskih i drugih troškova, iznos koji škola mora da plati narastao na 1,4 miliona dinara.
 
Velizar Monić, predsednik školskog sindikata ispred NSPRV, kaže za Danas da je škola u velikom problemu, jer zbog blokiranog računa ne može već dva i po meseca da isplati zaposlenima putne troškove, otpremnine, jubilarne nagrade, niti da plati troškove za komunalne usluge. Školi je nedavno zbog neplaćenih računa isključen telefon, a radnici strahuju da je samo pitanje dana kada će ostati i bez struje.
 
Ni nedavno održani štrajk upozorenja, ni više obraćanja Ministarstvu prosvete da im pomogne da se ovaj problem reši, nisu urodili plodom. Zbog toga će svi zaposleni u ovoj ustanovi u sredu održati zajednički sastanak, na kome će doneti odluku da li će stupiti u potpunu obustavu rada i time praktično staviti ključ u bravu ove osmoletke, dok se račun ne odblokira.
  • Lemix

    11.11.2019 21:29
    Štaće nam škole?
    Kome trebaju škole kada se diplome i doktorati kupuju na kile. Bitno je da ima para za fontane, jarbole, gondole, fudbalere, stadione, državne starlete... Škole, kao i ostalo, još malo mogu da rade bez internete i u mraku, bez toplih obroka, bez dostojanstva... Baš nam dobro ide!
  • .

    10.11.2019 12:33
    Neoliberalni postkapitalizam
    To je sve maslo ovih nasih đedova, sto se borise za svrgavanje socijalizma. Oni se nece pobuniti posle kad skolsku imovinu u stecajnom postpupku kupi crkva pa lepo napravi tu sebi parking sa svoj vozni park. Ipak su oni bilize bogu nego bilo kome pa i bliznjem svome.
  • Mugabe

    09.11.2019 23:39
    Koliko sam shvatio saposleni sami sebe unistili. Otud ona poslovica "Ne pljuj u bunar iz kog pijes vodu"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".