Zrenjanin: Pojedini vrtići će raditi do kasno uveče i vikendom

Dva zrenjaninska vrtića će od drugog polugodišta obezbediti boravak za decu i van uobičajenog radnog vremena.
Zrenjanin: Pojedini vrtići će raditi do kasno uveče i vikendom
Foto: Pixabay
U Predškolskoj ustanovi Zrenjanin počelo je prijavljivanje roditelja za boravak dece u vrtiću u popodnevnim satima i vikendom, u okviru projekta koji se realizuje u saradnji s Ministarstvom za demografiju i populacionu politiku, javlja RTS.
 
Rok za prijavu je 20. decembar.
 
U novom terminu od 14:30 do 22:30 časova biće organizovan boravak dece u vrtiću "Vila", a vikendom u trajanju od 6 do 17 časova u vrtiću "Biberče". Reč je o grupama dece jaslenog uzrasta od jedne do tri godine i o starijim mališanima mešovite obdanišne grupe. 
 
U praksi će boravak dece van uobičajenog radnog vremena zaživeti od početka drugog polugodišta, odnosno 15. januara naredne godine, kada će za smeštaj mališana proraditi još jedan vrtić trenutno u izgradnji.
 
Projekat finansira republička vlada sa 23,7 miliona i Grad Zrenjanin sa 5,7 miliona dinara.
  • Mama

    20.11.2019 17:21
    ...
    Deca brzo rastu... I onako puno provode bez roditelja,., :( ovo radno vreme za decu jaslenog uzrasta je apsurd... Treba da su ususkani već u krevetu. Bolje da i prespavaju tamo ionako će pospati... Zalosno ako roditelji stvarno nemaju drugog rešenja....
  • Sonja Stefanov

    20.11.2019 09:21
    Meni ovo zvuci super zbog svih roditelja koji nemaju kome da ostave svoju decu na cuvanje, a rade u smenama i vikendom.
  • Arađanka

    19.11.2019 21:29
    @Djura istina
    Ja cu evo biti drugi majmun ako treba al moram reci da je prvi komentar istina i zato na non stop vrtic ne treba pristati, treba traziti normalno radno vreme sa normalnom zaradom....da se omoguci zivot u porodici a ne u kompanijama da budemo robovi. Deca brzo rastu zato rastimo i mi sa njima!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".