Titel počeo sadnju 16.000 stabala - za svakog meštanina po jedno

Sadnjom 101 stabala opština Titel je, povodom oslobođenja u Prvom svetskom ratu, danas, 20. novembra, na Svetski dan deteta, započela akciju pošumljavanja u kojoj će biti posađeno po jedno drvo za svakog stanovnika ovog mesta.
Kako je najavljeno, tokom jeseni i proleća biće zasađeno 16.000 sadnica u svih šest opštinskih naselja - Titelu, Gardinovcima, Loku, Vilovu, Šajkašu i Mošorinu.
 
Prva stabla zasadili su na ulazu u Titel, uz regionalni put koji povezuje Titel i Novi Sad, predsednik opštine Titel Dragan Božić, predsednica Skupštine opštine Vesna Knežević, članovi opštinskog veća, odbornici i građani.
 
"Opština Titel prva u Vojvodini kreće s akcijom pošumljavanja, koja se sprovodi kako bi se podigao kvalitet života naših građana, smanjio uticaj CO2 i ostalih faktora na životnu sredinu i podigao kvalitet vazduha, kako u Titelu, tako i u širem okruženju. Tokom jesenjeg pošumljavanja biće posađeno 5.500 sadnica drveća, što simbolično odgovara ukupnom broju domaćinstava u svim naseljima
opštine Titel. A na proleće ćemo posaditi još 10.500 sadnica", rekao je predsednik opštine Dragan Božić.
 
 
Drveće je posađeno u blizini škola, vrtića, domova zdravlja, lokalnih i regionalnih puteva.
 
Akcija pošumljavanja trajaće celog novembra, i u nju će biti uključeni svi lokalni funkcioneri i radnici lokalne samouprave, stanovnici Titela, udruženja građana, škole, vrtići, zdravstvene ustanove.
 
Najveći broj sadnica biće posađen u naseljenim mestima kako bi se podigao kvalitet vazduha, a jedan deo sadnica biće posađen pored puteva kao vetrozaštitni pojas.
  • Đorđe

    30.11.2019 10:09
    divlja deponija
    bravo za akciju, još kada bi uklonili divlju deponiju npr potez vinogradi kod krsta i druge još više bi do izražaja došla ova akcija
  • /

    25.11.2019 13:39
    /
    sad kada su dobili zeta moze sve
    taj ce birati bas sibiski brest
  • Novosadjanka

    23.11.2019 07:07
    Bravo
    Bravo! Hajde sad i Novi Sad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.