Sombor: U prekograničnom ultramaratonu 150 učesnika

Međunarodna trkačka manifestacija održaće se u nedelju, 1. decembra u Somboru.
Sombor: U prekograničnom ultramaratonu 150 učesnika
Foto: Pixabay
Start ultramaratona biće u 10 časova na gradskom trgu u Baji, prenosi SOinfo
 
Učešće u trci od Baje do Sombora, ukupne dužine 48 kilometara, potvrdilo je 150 trkača iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Pored ultramaratonaca, razdaljinu između dva bratska grada pretrčaće i štafete od po dva ili tri člana. 
 
Trka će u Mađarskoj pored Baje proći kroz naseljena mesta Vaškut i Gara. Učesnici će u Srbiju utrčati kroz granični prelaz Rastina, odakle preko Gakova i salaškog naselja Nenadić stižu do cilja u Ulici kralja Petra I u Somboru. Očekuje se da će prvi trkači u Srbiji biti oko 11:30, dok bi dva sata kasnije članovi najbržih štafeta trebalo da finiširaju. 
 
Kraj ultramaratonske trke će biti označen u 16 časova. 
 
"Pozivamo sve naše sugrađane da podrže ove istinski hrabre trkače koji će na najbolji način da promovišu dobrosusedsku i pograničnu saradnju između Srbije i Mađarske. Takođe molimo sve učesnike u saobraćaju da obrate posebnu pažnju na trkače na trasi i da prate upustva službenih lica", saopštili su organizatori.
  • Karavadjo

    26.11.2019 16:54
    Crnjak
    Migranti ovakve dogadjaje organizuju (manje-vise uspesno) vec par godina, lepo je da napokon imaju priliku i da zvanicno ubeleze svoje rezultate.
  • Vasilije

    26.11.2019 13:08
    Sjajna akcija
    Medjunarodni maraton. Svaka cast na organizaciji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina