Vrbas: Predstavnici južnokorejske kompanije za automobilske delove posetili opštinu

Predstavnici južnokorejske kompanije "Kyungshin" po drugi put juče su posetili Vrbas, saopštili su čelnici opštine.
Ova poseta deo je procesa donošenja odluke o ulaganju u Srbiju, jer Korejci, kako je rečeno, planiraju izgradnju fabrike za proizvodnju elektronskih komponenti za automobilsku industriju i nameravaju da ulože 24 miliona evra i uposle 1.000 radnika.
 
Uz sastanak sa rukovodstvom opštine Vrbas, za ovu priliku, na molbu gostiju iz Južne Koreje, bila je organizovana i poseta Industriji mesa "Carnex", jer su gosti želeli da se upoznaju sa radom jedne velike vrbaske kompanije i razgovaraju o uslovima poslovanja u opštini Vrbas.
 
"Raduje nas druga poseta menadžmenta Kyungshina i nadamo se da smo do sada uspešno odgovorili na sve njihove zahteve. U drugom krugu razgovora otišli smo korak dalje i dali precizniju analizu uslova za poslovanje. Njihova analiza i istraživanje tržišta su veoma precizno osmišljeni i već sada je dogovoren sledeći sastanak sa zainteresovanim investitorom, a za taj put ćemo pripremiti analizu nezaposlenog stanovništva, po godinama, broju, polu i zanimanju, kako bi videli koji je to opseg iz kog mogu tražiti kandidate za posao. Tu očekujemo podršku Nacionalne službe za zapošljavanje, a zatim sledi i obilazak lokacija na kojoj bi se mogla graditi fabrika. Biće potrebno detaljno govoriti o infrastrukturi, planovima za puteve, struji, gasu", ocenio je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.
 
Sastancima u Vrbasu prisustvovali su i predstavnici Ambasade Južne Koreje, Korejske agencije za promociju trgovine i investicija, kao i predstavnici Razvojne agencije Srbije - RAS.
  • Pićuka

    28.11.2019 08:01
    @N.Sad
    Videli smo vašu pobedu 90-tih kada su Vučić i Šešelj bili u vlasti sa Miloševićem, navukli nam bombardovanje i uništili Srbiju.
  • Zlopile

    28.11.2019 07:26
    Trebaće im tone i tone pelena..
  • N.Sad

    27.11.2019 19:10
    Dobra vest za narod, loša za ,,milionere". Svako novo radno mesto je njihov novi poraz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina