Stara Pazova: Uhapšen vlasnik i svi zaposleni u firmi "Jovanjica", zaplenjena marihuana i pištolji

Policija je na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane.
Uhapšen je P. K, odgovorno lice firme "Jovanjica" u čijem vlasništvu je poljoprivredno dobro, kao i svi zaposleni u toj firmi. Zaplenjena je marihuana i dva pištolja.
 
Zaplenjena su 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika sirove biljke. Ukupna težina zaplenjene droge je 3.954 kilograma, saopštio je MUP.
 
P. K, odgovorno lice firme "Jovanjica" sumnjiči se da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane. 
 
Zbog istog krivičnog dela, kao članovi grupe, uhapšeni su M. Z. (1980), Ž. V. (1964), H. S. (1982), J. B. (1976), Ž. P. (1994), B. V. (1984), M. B. (1982) i H. P. (1979), svi zaposleni u firmi "Jovanjica", dok je policija za još jednom osobom raspisala poternicu i za njom se intenzivno traga. Svi uhapšeni su u pritvoru, koji im je odredio nadležni sud.
 
Protiv osumnjičenog P. K. podneta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela "posebni slučajevi falsifikovanja isprave".
 
Naime, policija je kod njega, prilikom zaustavljanja vozila u kojem se nalazio, pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju, dok je protiv vozača automobila podneta prekršajna prijava jer je vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom.
 
Pretresom prostorija firme "Jovanjica" pronađeni su i jedan pištolj i jedan revolver, zbog čega će protiv P. K. biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.
  • Bojan

    29.11.2019 17:39
    @Duvač
    Nema te 'marihuane' zbog koje bi neko iskočio kroz prozor. Razumem ja da nekom dete iskoči zbog svojih problema pa da taj leči svoj osećaj krivice optužujući šta mu prvo padne pod ruku, ali prijatelju, neću ja da robijam zbog svoje normalne navike zato što ti nisi bio bolji roditelj.
    I da ne zaboravim, niko ne odobrava kanabis u saobraćaju. Alkohol zapravo jeste štetan i mnogo je gori za vožnju, pa niko ne piše ovakve histerične apele i ne naziva svakog normalnog korisnika narkomanom.
  • Duvač

    29.11.2019 15:50
    Ko se zalaže za legalizaciju marihuane, taj nije video prave marihuane i pravog dejstva.
    To rade samo ljudi koji nemaju decu, niti misle da ih imaju.
    Jer, deca zbog dejstva marihuane iskaču kroz prozor.
    A vi nam je u saobraćaju želite...
  • grbavi

    29.11.2019 15:19
    i nemoj posle neko da kaze neshto protiv sns vlasti , brace vuchic , chanka i vuchicevih podrepaka. sve su vam dali , radna mesta bolji zivot a evo sada i da pushite svaki dan koliko hocete i jeftino pa gde to ima u vreme danashnje digitalizacije i rasta BDPa od 400 posto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina