Bečej: Za izmirenje duga javnog preduzeća kredit od 43 miliona dinara

Rasprava oko novog kreditnog zaduženja Javnog preduzeća "Toplana" Bečej obeležila je jučerašnju 53. sednicu Skupštine opštine Bečej.
Bečej: Za izmirenje duga javnog preduzeća kredit od 43 miliona dinara
Foto: 021.rs
Prvo su tri tačke usvojene bez rasprave, i to devetomesečni izveštaj o trošenju budžeta za ovu godinu i treći rebalans budžeta, kao i odluka o osnivanju Saveta za mlade opštine Bečej, da bi se diskutovalo tek od četvrte tačke, piše portal Moj Bečej.
 
Odbornik iz grupe "Samo lokalno" Milan Bokun kritikovao je potez rukovodstva "Toplane" da se ponovo zaduži kod komercijalnih banaka i to do iznosa od 43 miliona dinara. Bokun je za rukovodstvo ovog preduzeća rekao da ume jedino da se zaduži i prodaje svoju imovinu, kao i da se ovakvim potezima samo "krpe rupe", bez rešavanja problema dugoročno i efikasno.
 
Odbornik iz grupe "Samo lokalno" istakao je to da će bečejska "Toplana", zajedno sa prethodnim kreditom, imati oko 63 miliona dinara zaduženja kod banaka, ali i da je kod planiranog zaduženja jedva ispunila uslove, budući da su dva kredita skoro polovina ukupnih prihoda preduzeća u prethodnoj poslovnoj godini, koji iznose 128 miliona dinara. Bokun je dodao i da bez subvencija iz budžeta opštine, kako je istakao - od novca građana, u iznosu od 20 miliona dinara na godišnjem nivou, bečejska "Toplana" ne bi ni ispunila uslov da dobije ovakav kredit.
 
Na njegove tvrdnje odgovorio je direktor "Toplane" Dejan Vuković rečima da to javno preduzeće uzima kredit koji će pomoći poslovanju, kao i da prethodna zaduženja redovno isplaćuje. Vuković je rekao da će novi kredit, za šta je većina odbornika na kraju i dala podršku, početi da se naplaćuje po isteku prethodno uzetog, što, kako tvrdi, ide u prilog poslovanju preduzeća.
 
Naime, kako je to i navedeno u skupštinskom materijalu, odnosno u predlogu odluke upravnog odbora, kredit koji se uzima je za potrebe izmirenja duga prema Srbijagasu i služiće i za trajna obrtna sredstva.
 
Opširnije na portalu Moj Bečej.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina