Kikinda: Preplatili državnu zemlju "iz inata"

Na javnom nadmetanju za izdavanje državne zemlje u zakup u Banatskom Velikom Selu poljoprivrednici su izlicitirali nerealno visoke cene državne zemlje.
Kikinda: Preplatili državnu zemlju "iz inata"
Foto: 021.rs
Za 203 hektara bio je prijavljen veliki broj poljoprivrednika koji su za prosečnu cenu od 50.000 dinara izlicitirali 173 hektara, prenosi TV Rubin. Najviša postignuta cena na ovoj licitaciji je 54.507 dinara za hektar jer ratari nisu uspeli da se dogovore ko će zakupiti koje parcele.
 
Najviše zemlje licitirao je Dragan Jeličić koji za TV Rubin kaže da je to uradio iz inata.
 
"Želeo sam da pokažem poljoprivrednicima koji izigravaju finansijsku silu u selu da ne mogu da rade šta hoće. Ove cene nisu ekonomski opravdane, a ovo je bio inat. Nisam zakupio mnogo, ali sve što sam uzeo sve sam preplatio", dodaje Jeličić.
 
Pero Latinović, takođe iz Banatskog Velikog Sela, takođe je mišljenja da su cene zakupa visoke.
 
"Ovo bi imalo smisla da smo zakupili državnu zemlju po početnim cenama. Sa ovim cenama nema zarade. Primera radi, ukoliko budu sejali suncokret i rodi 20 metara po jutru po 30 dinara za kilogram to je 60.000 dinara, a to je cena zakupa. Gde su troškovi obrade zemlje, semena, prskanja, skidanja useva i drugi", zaključuje Latinović. 
  • ns

    28.11.2019 11:23
    Rade 2000 jutara a kukaju na drzavu tipicno za domace tajkuncice!
  • Maja

    27.11.2019 15:48
    Ovo je ništa.U selu u okolini Zr su prošle godine iz inata plaćali I preko 60000....Dođje suša ili poplava eto milionskih gubitaka a država trlja ruke po sistemu zavadi pa vladaj.Svaki put kad je licitacija očekujem da mi jave da ima mrtvih.I još je licitacija bila u januaru pa orete pod snegom bez papira koji budu gotovi negde u maju.A u junu je žetva.Ma dobro mi i za leba imamo koliki smo idioti!
  • Zli

    27.11.2019 12:02
    Zakup po hektaru, troskovi po jutru (0,56ha). Long live math

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina