SzS pita da li Vojvodina planski postaje region za gajenje marihuane

Savez za Srbiju (SzS) u Vojvodini zatražio je danas od tužilaštva i policije u Srbiji da hitno provere indicije koje ukazuju da, kako su naveli, "Vojvodina postaje baza za proizvodnju i prodaju narkotika od strane kriminalnih klanova bliskih vrhu državne vlasti".
Savez za Srbiju je u saopštenju naveo da na to ukazuje "najnovije otkriće 12 hektara zasada marihuane na poljoprivrednom dobru kod Stare Pazove".
 
SzS je podsetio da je pre Stare Pazove nađeno "slično poljoprivredno dobro u Gakovu kod Sombora, na kojem su otkriveni zasadi marihuane i laboratorija za preradu te biljke".
 
"Kao i u slučaju Gakova, tako je i vlasnik imanja kod Stare Pazove, tobožnji poljoprivrednik koji koristi subvencije države i kojeg su redovno posećivali visoki državni i partijski funkcioneri poput Zorana Babića, Aleksandra Vulina i lokalnog rukovodstvo SNS-a", stoji u saopštenju.
 
Dodaje se da su to "proverene i dokazane činjenice", te da ovakav odnos Vojvodinu dovodi u "neizvesnu budućnost sličnu latinoameričkim regionima u kojima vladaju narko karteli".
 
"Zabrinjava i činjenica da su velike parcele obradive zemlje u Vojvodini u poslednjih nekoliko godina dospele u posed sumnjivih arapskih vlasnika koji su takođe u bliskoj vezi sa režimom, a koje su potpuno nedostupne za kontrolu", piše SzS.
 
Pri tom, stoji dalje, "poseban problem postaje to što se širom Vojvodine sve više spominje i ime Andreja Vučića, brata vodje režima Aleksandra Vučića, kao čoveka pod čijom zaštitom su svi kriminalni poslovi sa zemljom i narkoticima". SzS traži da državni organi odmah reaguju "kako čitava Vojvodina ne bi postala plen mafijaških grupa i potonula u bezakonje iz kojeg će se teško izvući".
  • Penzioner

    29.11.2019 14:07
    Izgleda da tekuća vlas ume da se organizuje samo kada nanosi štetu svima nama i kada krade i drpa.
  • AleksandarVojvođanin

    29.11.2019 12:59
    Moze, ali...!
    Odavno je trebalo legalizovati proizvodnju i stavljanje u promet Cannabis sativa-e, indica-e i ruderalis, ako nista drugo bar za medicinsku upotrebu i izvoz gotovih proizvoda! Ali politicka i farmaceutska mafija ne dozvoljava da se njihovi enormni profiti smanje ni za cent! Ovaj dogadjaj u Staroj Pazovi samo pokazuje kako funkcionise sprega politicke mafije u organizovanom kriminalu,i kakva je kombinacija ugovorena sa covekom koji je hteo da proizvodi organsku hranu i zatrazio subvenciju. I dobio subvenciju ali pod jednim, vrlo jednostavnim uslovom-da nakon godinu-dve, zapocne sa proizvodnjom visestruko isplativije biljne kulture za i na racun klike na vlasti!
  • Ss

    29.11.2019 11:53
    Ministar vojni iz Vojvodine, ministar poljoprivrede iz Vojvodine! Pametnom dosta!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.