Sud poništio otkaz koji je dobila uzbunjivačica, opština odbija da je vrati na posao

Upravni sud zaštitio je uzbunjivača Divnu Sakradžiju iz Žitišta i ukinuo otkaz koji je dobila kao radnik opštine zbog izvršenog uzbunjivanja i ukazivanja na nepravilnosti u radu poslodavca, piše portal Pištaljka.
Sud poništio otkaz koji je dobila uzbunjivačica, opština odbija da je vrati na posao
Foto: 021
Sakradžija, koju je pred novosadskim odeljenjem Upravnog suda zastupao pravni tim Pištaljke, radila je u opštini kao matičar da bi posle ukazivanja na nepravilnosti u radu opštinskih organa prvo bila premeštena na niže radno mesto, a potom i otpuštena. Kako navodi Pištaljka, kulminacija odmazde usledila je nakon njene prijave Ministarstvu unutrašnjih poslova da sumnja u valjanost uverenja o radnom iskustvu načelnika opštinske uprave Mladena Ajdukovića.
 
U prijavi Upravnom inspektoratu, ona je nepravilnosti u radu službe matičara dokumentovala brojevima predmeta u kojima je postupano suprotno zakonu. Inspektorat je u svom nalazu naveo da je Sakradžija uzbunjivač i da prema njoj ne smeju da se primenjuju štetne radnje. 
 
Iako su advokati Pištaljke već dva puta na sudu izdejstvovali privremene mere kojima se opštini Žitište nalaže da uzbunjivača vrati na radno mesto, opština i dalje izbegava da postupi u skladu sa sudskim odlukama. Divna Sakradžija, kojoj je ostalo četiri godine do penzionisanja, i dalje je bez radnog mesta.
 
Opštinski organi su u nameri da uruče otkaz uzbunjivaču Sakradžiji promenili sistematizaciju ostavljajući je bez radnog mesta da bi kasnije mogli da je otpuste, što je najčešća taktika poslodavaca kada se svete uzbunjivačima i kada hoće da ih se reše. Tom prilikom su načinili niz proceduralnih grešaka koje je sud uočio i zbog njih poništio otkaz. 
  • Ceca

    30.12.2019 13:54
    Bravo Divna nisi ti ravmi i ako misle da su nsjjači pokazala si da je pravda najjača i dostižna a dragi komentari potvrdjuju da nisi sama i da to što činiš radiš za dobro bit svih koji će doćii posle tebe srce mi je puno.jer vidim da moje godine rada na tim.poslovima nisu bile uzalud pobedila si a sbo vreme si bila sama i izopštena malo ko to.može čestitam ti od srca
  • Erika

    29.12.2019 21:33
    Kao bliska prijateljica Divne Sakradzije, puna sam ponosa na njenu hrabrost i istrajnost. Znam kroz sta je prolazila i ona i njena porodica. Isto tako znam koliko je cestita, istinoljubiva, pistena, pravedna. To znaju svi sto je poznaju. Ponosna sam na nase prijateljstvo i zahvalna na ljubavi koju mi pruza. Volim te Divna i uvek cu biti uz tebe.
  • Verka

    20.12.2019 19:03
    Stamota kako bahati politicari misle da su nedodirljivi. Koliko svi znamo Divnu celo selo je na njenoj strani jer znamo da je odlican covek, pravdoljubiv i posten.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.