FOTO: U kamionu na Horgošu 10.000 stabljika marihuane

Carinici su u saradnji sa policijom u utorak, 10. decembra na prelazu Horgoš u kamionu otkrili 10.000 stabljika marihuane.
Reč je o kamionu austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin, ali prilikom ulazne carinske kontrole nije imao dozvole koje bi morale da prate ovakav specifičan tovar. 
 
Naime, on je tvrdio da za stabljike kanabisa koje je iz Austrije prevozio ka Makedoniji ima sve neophodne dozvole, ali su carinici utvrdili da to nije slučaj i započeli proceduru hitne provere vozačevih navoda.
 
Nakon što je preko Ministarstva zdravlja stigao odgovor nadležnih službi Austrije kojima je potvrđeno da prevoznik ne poseduje dozvolu izdatu od tamošnjih organa, carinici su o svim saznanjima odmah obavestili policiju.  
 
Policija je uzorkovala tovar i poslala uzorak na veštačenje kojim je potvrđeno da je reč o marihuani sa udelom THC većim od dozvoljenih 0,3 odsto, čime je dokazano da je reč o biljci koja se nalazi na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci. 
 
Kamion sa tovarom sadnica marihuane je oduzet, dok će MUP protiv vozača podneti krivičnu prijavu.
 
  • malo po malo

    13.12.2019 23:08
    Trebao si prevoziti malo po malo pa si mogo da se vadis na kanarinca. Kanarinac je grickao neke semenke kanabisa i one slucajno pale bach tu.
  • JA

    13.12.2019 22:59
    Izvozni adut Srbije iz Jovanjice organska.
    Ako vam se ne sviđa mozete Poštom vratiti samo što će biti mali zastoj u radu zbog otezanog rada distributivnog centra. Saradnja privatne incijative i drzavnog preduzeca sve uz blagoslov Vulina crkvenjaka.
  • Dare Sare

    13.12.2019 17:38
    Ivanjica
    Da li je pas Neron nanjusio marihuanu koja nije organska?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".