Sombor: Penzioner koji je zaključao zgradu suda mora da plati 10 hiljada za narušavanje javnog reda

Penzioner Miroljub Grujić (69) iz Sivca, presudom Prekršajnog suda u Somboru, Odeljenja u Kuli, obavezan je da plati novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara, jer je, kako se navodi u presudi "nepristojnim i drskim ponašanjem narušavao javni red i mir".
Sombor: Penzioner koji je zaključao zgradu suda mora da plati 10 hiljada za narušavanje javnog reda
Foto: 021.rs
On je to učinio kada je 26. jula prošle godina zaključao Privredni sud u Somboru. Na ulazna vrata stavio je lanac i katanac i ostavio nekoliko pisanih poruka.
 
Kažnjeni Sivčanin je obavezan da u roku od 15 dana plati tu sumu kao i naknadu za sudske troškove u iznosu od 1.500 dinara. Grujić, međutim, kaže da će se žaliti Apelacionom sudu i obavestiti ga da, kako kaže, Privredni sud donosi nezakonite presude.
 
"Novaca nemam i ne mogu da platim. Ako treba, spreman sam i da odem u zatvor da odslužim kaznu. Revoltiran sam jer se moj slučaj u tom sudu vodi već 26 godina zbog nesavesnog rada sudija i tužilaca. Na papiru imam milione, a nemam od čega da živim. U kući nemam ni vode ni struje. Katanac na vrata suda sam stavio da bi neko čuo moj glas, ali nažalost to se nije desilo", priča Grujić za Novosti.
 
Grujić kaže da je sve počelo još 1991. godine kada je u sudu u Kuli poveo radni spor protiv firme "Kramer" gde je radio. Smatrao je da su mu protivzakonito dali otkaz jer je navodno zloupotrebio bolovanje.
 
Prilikom odlučivanja o kazni, kako je navedeno u obrazloženju presude u koju su Novosti imale uvid, kao otežavajuća okolnost cenjeno je to što je okrivljeni već prekršajno kažnjavan za istovetan prekršaj. Grujić je, naime, pre četiri godine u Sivcu, iznerviran jer danima nije mogao da podigne penziju na šalteru, lancem i katancem zaključao vrata u seoskoj pošti.
  • Zzzzzzz

    18.12.2019 19:04
    Vešću u osinjak
    Neka *ebeni sudovi ove zemlje počnu već jednom ažurno da rade svoj posao, pa do ovakvog revanšizma građana neće dolaziti. Ti isti nezadovoljni građani koju moraju da posegnu za narušavanjem javnog reda i mira jer se drugačije ne može skrenuti pažnja na nepravdu koju trpe - finansiraju rad institucije suda kao poreski obveznici. Sud bi trebalo da plati njima za nečinjenje! Moj predmet se u vrbaškom sudu ne pokreće 12 meseci, totalna mrtva tačka, bez pismenog obrazloženja na zahtev! Lakrdija od pravde i pravne zemlje! Zaključavanje suda je gospodski manir šta ću vam ja prirediti.
  • zdrav razum

    18.12.2019 18:37
    EU : 2 + 2 = 4
    Srbija : 2 + 2 = 5

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".