Zasađeno 200 sadnica na Hidročvoru Mali Stapar

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine, u saradnji sa lokalnim ekološkim udruženjima i pojedincima, zasadilo je oko 200 sadnica jasena, javora i ukrasne vrbe na Hidročvoru Mali Stapar.

 JVP Vode Vojvodine je sem jednog broja sadnica obezbedilo i mehanizaciju za kopanje i zatrpavanje rupa, dok su ostatak zasađenih stabala obezbedili ekolozi.

“Sve sadnice su posađene u neposrednoj blizini objekta ili uz obale kanala u Malom Staparu, dok je prošle godine ta deonica Velikog Bačkog kanala izmuljena i potpuno sređena. Zahvaljujući ovim radovima omiljeno izletište mnogih lokalaca i drugih ljubitelja prirode je sada još atraktivnije i lepše”, saopštavaju iz JVP Vode Vojvodine.

Godišnjim planom za 2019. godinu je predviđeno pošumljavanje 190 hektara zemljišta, od čega se 100 hektara odnosi na obale kanalske mreže, a ostatak na zaštitne šume na nasipima velikih reka. Ovaj posao se na obalama kanala na području Sombora, Odžaka i Novog Sada privodi kraju, dok pošumljavanje kraj Dunava, Tise i Save u velikoj meri zavisi od vodostaja, te je do sad pošumljeno oko 20 ha.

Radovi traju u periodu mirovanja vegetacije, od kasne jeseni do ranog proleća, što znači da će plan biti ispunjen početkom 2020. godine.

  • Salamander

    22.12.2019 10:49
    A malo paradajza
    Makar čeri ?


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina