Prevrnuo se čamac s migrantima kod Karavukova, među šestoro nestalih dvoje dece

Šestoro migranata, među kojima je i dvoje dece, nestalo je kada se njihov čamac prevrnuo dok su prelazili Dunav kod Karavukova.
Prevrnuo se čamac s migrantima kod Karavukova, među šestoro nestalih dvoje dece
Foto: 021
Policija je saopštila da je po izlasku na mesto događaja zatekla dva tela utopljenika.
 
Prema rečima očevidaca, grupa od petnaestak migranata pokušala je rano jutros čamcem da pređe reku kako bi stigli u Hrvatsku. Međutim, čamac se prevrnuo ubrzo pošto su počeli da se udaljavaju od obale.
 
Kako N1 nezvanično saznaje, tragedija kod Karavukova zadesila je dve porodice iz Sirije i Iraka, koje su prethodno bile smeštene u Prihvatnom centru u Šidu. Navodno su se odatle sinoć uputili ka Odžacima, a zatim u dva odvojena čamca pokušali da pređu Dunav.
 
Policiji je prijavljen nestanak četiri odrasle osobe i dva deteta. Prema rečima preživelih, nestala je žena (28) sa dvogodišnjom ćerkom, dečak star 12 godina, još jedna žena stara 45 godina, devetnaestogodišnji muškarac i još jedna muška osoba čiji identitet nisu znali.
 
Svi preživeli prevezeni su u Policijsku stanicu u Odžacima.
 
Somborska policija je odmah započela potragu za nestalima, a o svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Somboru.
 
"Strašno je to što se desilo. Sa žaljenjem konstatujemo da je ove godine više od 20 migranata život izgubilo u pokušajima da pređu granicu. Bilo je utapanja u Drini, Tisi, Dunavu, stradanja u cisterni, na vozu... To samo pokazuje kakvim su opasnostima spremni da se izlažu da bi stigli tamo gde žele", saopštio je Komesarijat za izbeglice.
  • pipi

    23.12.2019 16:20
    jadni ljudi, pokoj im duši
  • mile

    23.12.2019 10:26
    počivajte u miru
    počivali u miru, mučenici kud u ovo doba preko Dunava... :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina