Sombor: Država prodaje 60 odsto udela u Severtransu

Ministarstvo privrede objavilo je poziv za nadmetanje u postupku prodaje oko 60 odsto državnog kapitala u akcionarskom društvu za prevoz putnika "Severtrans" iz Sombora.
Predmet prodaje čini paket akcija sastavljen od 195.695 akcija što predstavlja 59,26093 odsto ukupnog kapitala ovog preduzeća, a početna cena iznosi 130.665 evra, objavilo je Ministarstvo privrede.
 
Prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, ukupna procenjena vrednost kapitala somborskog preduzeća, uzimajući u obzir i efekte pretvaranja potraživanja u osnovni kapital "Severtransa", je 220.491 evra.
 
Rok za dostavljanje ponuda je najkasnije do 3. februara 2020. godine, a otvaranje koverte zakazano je za 5. februar u prostorijama Ministarstva.
 
Problemi u ovom preduzeću traju godinama unazad, a firma je bila predmet privatizacije ali i poništavanja privatizacije.
 
Inače, osnivanjem Državnog autotransportnog preduzeća (DASP) 1947. godine počeo je razvoj "Severtrans", tada jednog od najvećih autobuskih prevoznika u zemlji. Sedamdesetih godina prošlog veka raspolagao je sa 150 modernih autobusa sa kapacitetom od 10.980 mesta, a broj zaposlenih je bio 700 radnika.
 
Danas pokriva 17 prigradskih linija, nekoliko međugradskih i međunarodnih linija.
  • Apatinac

    30.12.2019 09:49
    @Somborac
    Imas veoma rastegnutu definiciju "zdrave" firme. Voleo bih da si u pravu ali se plasim da severtrans nije ni blizu tako neceg.
  • Daglas

    30.12.2019 09:23
    Cena?
    Mogli bi malo oni da se pozabave cenovnom politikom Severtransa. Neko sa toliko redovnim prilivima ne bi trebao da šopa skoro duple cene u odnosu na druge prevoznike, plus kondukteri i vozači koji te zamalo ne najure ako zaboraviš da rezervišeš kartu su posebna priča.
  • Goran

    30.12.2019 09:08
    Petrović
    Koji je to procenitelj? Pa toliko vredi samo jedna malo bolji autobus, a imaju ih nekoliko. Izgleda je to novogodišnji poklon nekom "zaslužnom" od vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina