Novi pokušaj prodaje Jugoremedije 17. januara

Nova prodaja fabrike lekova Jugoremedija zakazana je za 17. januar.
Rešenjem stečajnog upravnika Radovana Savića, prodaja će se obaviti metodom neposredne pogodbe, a rok za dostavljanje ponuda je 13. januar do 14 časova.
 
"Predvideli smo mogućnost da se ponude mogu poboljšati u razgovorima, koji će se obaviti sa potencijalnim ponuđačima, a o svemu će odlučivati Odbor poverilaca. Imali smo prodaju neposrednom pogodbom pre dva meseca, kupci su uplatili depozit i otkupili konkursnu dokumentaciju, ali zbog pritužbi poverilaca prodaja je odložena", objašnjava stečajni upravnik za "Danas".
 
Od kada je otišla u stečaj, decembra 2012. godine, Jugoremedija je sedam puta prodavana javnim nadmetanjem i nijednom nije bilo kupaca, upozoravaju iz Odbora poverilaca ove fabrike.
 
"Prvi put kada je oglašena prodaja neposrednom pogodbom u novembru prošle godine, kupci su se javili. Sledeća prodaja u decembru bila je javnim nadmetanjem i nije uspela. Očigledno da je neposredna pogodba jedini način da se fabrika proda", komentariše Vladimir Pecikoza, predsednik Odbora poverilaca Jugoremedije.
 
Imovinu Jugoremedije čine industrijski kompleks, upravne zgrade, pomoćni objekti, kao i stan u Zrenjaninu, intelektualna svojina – 24 žiga, 28 motornih vozila, inventar i zalihe. Pravo na učešće u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja otkupe prodajnu dokumentaciju za 100.000 dinara i uplate šest miliona dinara za učešće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".