Opština Ruma kupila zgradu Doma vojske od države za 328 hiljada evra, početna cena bila 760 hiljada

Opština Ruma je za 328.000 evra kupila zgradu Doma vojske koja je do sada bila državno vlasništvo, objavila je danas Republička direkcija za imovinu (RDI).
Opština Ruma kupila zgradu Doma vojske od države za 328 hiljada evra, početna cena bila 760 hiljada
Foto: Youtube (Screenshot)
Gradonačelnik Rume Slađan Mančić je prilikom potpisivanja ugovora o kupoprodaji tog objekta rekao da je na taj način ispunjena dugogodišnja želja svih građana Rume.
 
Početna cena objekata bila je 760.000 evra, a prvi čovek rumske opštine objasnio je da je ona prepolovljena na malo više od 328.000 evra.
 
Prvu ratu od osam miliona dinara opština će platiti odmah, a ostatak u četiri godišnje rate, dok je 30 miliona dinara obezbeđeno za prvu fazu, adaptacije, konzervacije i restauracije objekta, navodi se u informaciji RDI.
 
O novoj nameni zgrade novi vlasnik će odluku doneti vrlo brzo, a kako je istaknuto, sigurno je da će ona imati kulturni značaj za Rumu.
Kupoprodajni ugovor sa predsednikom opštine potpisao je direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, uz prisustvo državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Bojana Jocića. Direktor RDI Vorkapić je i počasni građanin opštine Ruma.
 
Zgrada Doma vojske u Rumi je sagrađena 1912. godine zalaganjem Rumljana okupljenih u organizaciji "Hrvatski soko" kao dom hrvatskih kulturno-sportskih organizacija i pod zaštitom je kao spomenik kulture.
  • Белић

    10.01.2020 22:11
    Ова зграда не спада ни у десет најлепших у Руми. Могао бих одмах да набројим десет лепших, од тога можда 7-8 из центра.
  • Vasa

    10.01.2020 19:45
    Zerstorer10.01.2020
    Nemas pojma! Tu ritu od zgrade niko do danas nije pipnuo od kako je napravljena.
  • Moma

    10.01.2020 19:02
    *
    Zgrada bivseg Doma JNA ili svojevremeno Hrvatskog doma jedna je od najlepsih objekata u gradu. Nebrigom nadleznih zgrada je potpuno ruinirana. Ja je se secam iz nekih boljih vremena i meni je, kao detetu, izgledala fascinantno. Verujem da svi Rumljani koji pamte njen nekadasnji sjaj zele da joj se isti vrati. Bez obzira na to u cijem je vlasnistvu. Al' daleko od toga da mi je jasno kako to da propadajucu zgradu gradjani moraju da otkupljuju od onih koji o njoj nisu u stanju da brinu. Cisto zanemarivanje i javasluk. Sto je najgore, nije ni jedini reprezentativni objekat u Rumi koji je u fazi raspadanja. Da napomenem samo da ne gajim simpatije prema sadasnjem gradonacelniku niti njegovom bliskom politickom okruzenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina