Zbog nelegalnog ribolova u Vojvodini podnete prijave protiv 44 osobe

Više od 2.400 kontrola ribolovnog područja pod ingerencijom "Voda Vojvodine" obavljeno je tokom 2019. godine, a prekontrolisano je više od 8.000 ribolovaca.
Zbog nelegalnog ribolova u Vojvodini podnete prijave protiv 44 osobe
Foto: 021.rs
Tokom kontrola zaplenjeno je više od 63 kilometara nelegalno postavljenih mreža i 150 komada drugog nedozvoljenog alata za ribolov. Protiv 44 osoba podnete su prekršajne prijave zbog nelegalnog ribolova.
 
"Ribokrađa je problem sa kojim se čuvari svih ribolovnih voda, pa i onih koje su poverene na čuvanje 'Vodama Vojvodine', svakodnevno susreću. Timovi ribočuvarske službe svakodnevno kontrolišu rekreativne riblovce i privredne ribare na vodi, ali je ribokrađa kao problem stalno prisutna na ribolovnim vodama", navode u "Vodama Vojvodine".
 
Podsetimo, ribolovne vode kojima upravljaju "Vode Vojvodine" su: kanalska mreža Hidrosistema DTD u Bačkoj i Banatu, deo Dunava od Bačke Palanke do Beške (ukupne dužine 64 kilometra), zatim Begej, Zlatica, Karaš, Krivaja i akumulacija Čonoplja.  Ovo preduzeće brine i o ribolovnim vodama u zaštićenim područjima Park prirode "Jegrička" i Park prirode "Beljanska bara". Za zaštićena područja moraju se kupiti posebne dozvole, za svaki park prirode posebno.
 
U ovom preduzeću apeluju na sve ribolovce da poštuju pravila i ograničenja ribolova kako bi zajedničkim snagama sačuvali i unapredili riblji fond na vojvođanskim vodama.
  • milan1973

    23.01.2020 21:00
    begec
    Ako se u predhodnom komentari odnosi na park prirode Begecka Jama to je laz , ribocuvarska sluzba od skoro radi pun gas!
  • eho

    22.01.2020 21:16
    komentar
    U Begeču se otima dvadesetčetir sata.Strašno ni noću ne miruju.I to stalno jedna te ista ekipa.Obogatili se ljudi na ribi.
  • Cane

    22.01.2020 08:57
    Pozdrav za Davora, najboljeg ribočuvara koji radi na Dunavu otkad ja pecam, a pecam 30 godina tačno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina