Ukinut pružni prelaz na pruzi Novi Sad-Odžaci-Bogojevo

Putni prelaz u Odžacima, na regionalnoj pruzi Novi Sad-Odžaci-Bogojevo, ukinut je prema rešenju Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.
"Obaveštavaju se učesnici u drumskom saobraćaju i korisnici poljoprivrednih parcela desno od prelaza (gledajući iz pravca Novog Sada) da je na pomenutom prelazu nedaleko od glavne železničke stanice u Odžacima fizički onemogućeno prelaženje preko staničnih koloseka. Na mestu ukrštanja železničke pruge sa lokalnom drumskom saobraćajnicom branici su spušteni i učvršćeni", navodi se u rešenju, koje rpenosi portal 021info.rs.
 
Pravac Fruškogorske ulice u smeru ka železničkoj pruzi je slepi put, te su vozačima na raspolaganju prelazi ka Laliću i Bačkom Gračacu kao i mreža nekategorisanih atarskih puteva.
  • arhiva

    25.01.2020 10:06
    u medjuvremenu u holandiji
    https://youtu.be/SLUEkk1M2fo
  • ?

    24.01.2020 10:28
    ?
    Ako govorimo o divljem prelazu nejasno je kako su ga u sekretarijatu "ukidali" kada ga nisu ni postavili. Svrsishodnije bi bilo preduzimanje drugih mera, npr isticanje upozorenja o zabrani kretanja preko pruge na mestu na kojem nije predviđen prelaz preko pruge i drugo, a ne "Na mestu ukrštanja železničke pruge sa lokalnom drumskom saobraćajnicom branici su spušteni i učvršćeni". Ovo zadnje mi deluje, bolje da ne kažem, u najboljem slučaju anahrono
  • naša posla

    24.01.2020 01:03
    @ Gramzi - Bagins
    sva je prilika, a najbolje se da videti sa mape, da se radi o "divljem" prelazu, kakvih ima dosta na železničkoj mreži, od kojih ovaj zalazi u stanično područje, a prevashodno ga koriste paori koji preko njega imaju pristup svojim oranicama. Moguće da je nastao nastavkom na slepu ulicu (Fruškogorsku) kojom se dolazi do stanice Odžaci (lL Ribara bb) i ostvaruje "proboj" preko pruge, do njive. Stanica Odžaci nalazi se između Lalića i Bačkog Gračaca, pa svi koji su eventualno koristili divlje prelaze (3) između puteva koji vode do tih mesta moraju sada naokolo. Tako mi se čini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina