Gradonačelnik Zrenjanina: Postrojenje za prečišćavanje vode ponovo počinje da radi

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je da će postrojenje za prečišćavanje vode za piće ponovo početi da radi i da će do kraja iduće nedelje u potpunosti preuzeti vodosnabdevanje u tom gradu.
Gradonačelnik Zrenjanina: Postrojenje za prečišćavanje vode ponovo počinje da radi
Foto: Pixabay (ilustracija)
Vodosnabdevanje grada vodom sa novog postrojenja za prečišćavanje pitke vode prekinuto je krajem decembra prošle godine jer, kako je tada saopšteno iz zrenjaninskog "Vodovoda i kanalizacije", kvalitet vode ne zadovoljava potrebne standarde kvaliteta.
 
Od tada grad vodom, kao i ranije, snabdeva "Vodovod i kanalizacija".
 
Gradonačelnik je rekao da je u svakodnevnoj komunikaciji sa investitorima i kabinetom premijerke Ane Brnabić, a da je poslednji dogovor da postrojenje preuzme kompletno snabdevanje grada vodom do kraja sledeće nedelje. Kako je naveo, očekuje i da će do tada postrojenje biti "kompletirano", a sve ono što se pokazalo kao slabost biti otklonjeno.
 
"Vrlo brzo posle toga očekujem i testiranja kojima postrojenje mora da dokaže da su zadovoljeni svi parametri kako je ugovorom predviđeno, a zatim i konačno skidanje zabrane korišćenja vode iz vodovoda", kazao je Janjić.
 
Voda u Zrenjaninu je rešenjem sanitarne inspekcije zabranjena za piće još od 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena, a od tada je bilo više bezuspešnih pokušaja rešavanja tog problema.
  • Banaćan

    28.01.2020 21:41
    Ubice
    Arsen, pa čak i u tragovima, povezuje se s povećanim rizikom od srčanih bolesti, dijabetesa i raka, kao i problema u razvoju i najopasniji je za decu, upozorava Endi Mejarg, profesor bioloških nauka na univerzitetu Belfast.
    Ta voda sa arsenom se još uvek koristi za piće, kuvanje, pranje, kupanje dece i odraslih. Arsen se nepovratno nataložio na vodovodnim cevima od azbesta, našoj koži, svim organima... Odgovorni bezočno lažu i zataškavaju istinu da ih je briga samo za procenat, a ne za narod koji će budućim računima plaćati izgradnju fabrike vode. Opština i država su davali samo ispod žita.
    Dabogda makar svoj automobil oprali sa zrenjaninskom vodom.
  • Dejan

    27.01.2020 08:44
    Posao
    Ponovo radi bioskop
  • joca

    25.01.2020 18:20
    joco jocizr@komen.com
    Jedino sto bi Zrenjanincima pomoglo je skidanje gradonacelnika Janjica tada bi potekla cista voda izgleda da je Vucic pritisno Janjica pa ce vratiti Gorana Knezevica a njega ne intresuje voda nego njegov sef da puni pa dali je moguce da Vucic skuplja ljude koji su krali i daje im jos bolja radna mesta i vece plate secate se ministra vojske Gasica koji je novinarki rekao da klekne pred njim i da mu p,,,si dobio je otkaz a naredne godine ga Vucic grlio i dao mu jos bolju poziciju i vecu platu pa sad vi razmisljajte ko vodi ovu drzavu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.