Vojvođanskim školama i domovima na konkursu više od 700 interaktivnih tabli s projektorom

Osnovne i srednje škole širom Vojvodine, kao i domovi za boravak učenika, dobile su interaktivne table s projektorom na upravo završenom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.
Vojvođanskim školama i domovima na konkursu više od 700 interaktivnih tabli s projektorom
Foto: Pixabay
Podeljeno je ukupno 704 interaktivnih tabli. Osnovne škole - njih 385, dobilo je ukupno 587 tabli, a među njima je najviše njih i to osam dobila OŠ "Slobodan Bajić Paja" u Pećincima. Prema konkursu, pravo na više od jedne table imale su škole s isturenim odeljenjima.
 
Interaktivne table dobilo je ukupno 39 škola širom novosadske opštine, od samog grada do Rumenke, preko Futoga, Sremske Kamenice do Kovilja.
 
Kad je reč o srednjim školama, ukupno 109 ustanova širom Vojvodine dobilo je isto toliko tabli. Među njima je 13 škola u Novom Sadu.
 
Table je dobilo i osam domova učenika srednjih škola i to jedan u Vršcu, u Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Subotici, kao i dva doma u Novom Sadu.
 
Konkursom je za table opredeljeno 70,4 miliona dinara i one će biti nabavljene preko javne nabavke.
  • R2F2

    28.01.2020 13:28
    Jedna interaktivna tabla po školi je apsolutno nedovoljna i neće se koristititi kako treba. Prvo, zato što nastavnici i učenici menjaju učionice u toku dana i nedelje. Drugo, zato što nastavnik drugačije priprema predavanje za interaktivnu tablu nego što je za običnu tablu sa kredom. Pa hoće nastavnik sada duplo pripremati predavanja? Naravno da većina neće. Jedino pravo rešenje je da se sve učionice opreme tablama i projektorima.
  • jbt

    27.01.2020 14:02
    Deca nemaju sta da jedu a oni uvode beakoriane table...Koje ce roditelji placati
  • Trix the Mischivieou

    27.01.2020 10:10
    eeeeeeeeee
    Zna se i ko je vlasnik firme kupljenog (i cesto obaranog i provaljivanog) E-dnevnika pa je verovatno na stoj adresi i firma za kupovinu tabli ? Ko je vlasnik jedinog vetroparka a ko je bila ministarska koja je odobrila pare ??????? nepotizam .........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina