Grupa migranta probila ogradu na Horgošu 2, mađarski graničari pucali

Veća grupa migranata probila je ogradu kod srpsko-mađarskog prelaza Horgoš-Reske 2, a tom prilikom mađarski pogranični policajci ispalili su hice upozorenja.
Grupa migranta probila ogradu na Horgošu 2, mađarski graničari pucali
Foto: 021
Kako je saopštila mađarska policija, dve grupe migranata su jutros oko 5:30 časova pokušale nezakonito da uđu na teritoriju Mađarske u blizini graničnog prelaza Horgoš 2-Reske 2.
 
Oko 60 migranata probilo je ogradu u vreme kada je prelaz Horgoš 2 bio zatvoren, a dežurni mađarski policajci ispalili su nekoliko hitaca upozorenja u vazduh, što je sprečilo migrante da nelegalno uđu Mađarsku.
 
Četiri osobe su uhapšene, navodi se u saopštenju.
 
Prelaz Horgoš 2-Reske 2 je zatvoren.
  • V

    29.01.2020 10:20
    @ @ V
    zahvaljujem što ste mi ukazali na grešku. Pobrinuću se da to prenesem onima koji su me očigledno po ovom pitanju dezinformisali i izvinjavam se za širenje dezinformacija na 021, jednom od retkih mesta gde postoji sloboda govora.

    A pošto ste iskoristili 10 redova da mi ukažete koliko grešim i da me isprozivate, okarakterišete tako kako ste uradili...
    i pošto ste izgleda nepogrešivi i sveznajući, zanima me imate li vi ikakvo mišljenje o temi iz ovog članka i o našoj policiji, ili ste tu samo da naširoko i nadugačko ispadate pametniji?
  • @ V

    28.01.2020 15:19
    Znaš li ti uopšte šta znači nalepnica sa ćiriličnim "P" na nekom vozilu?
    Svako ko je položio vozački ispit, dužan je da, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, određeno vreme na svom vozilu, na prednjoj i na zadnjoj strani, ima zalepljeno "P" što znači "početnik".
    Nije valjda da si toliko ograničen i u svom mozgu sklopio teoriju zavere po kojoj pripadnici policije tako označavaju svoja privatna vozila kako bi mogli nekažnjeno da čine saobraćajne prekršaje. U kojoj ja zemlji živim, pored botova i sendvičara, sada ima i ljudi koji misle da nalepnica "P" znači "policija". Teško si ga nama sa ovakvim narodom. Sve ludak do ludaka. Stvarno treba pobeći odavde i negde drugde živeti normalno.
  • Munja

    28.01.2020 13:20
    Bilbordi
    Za razliku od nas Madjari imaju granicu i policiju...

    NEGO,

    Pre izvesnog vremena na vise lokacija u NS ste mogli da vidite bilborde koji objasnjavaju sta ce biti i sta ce se u buducnosti realizovati sa "migrantima" koji ostaju ovde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".