Pokrajina izdvaja skoro četiri milijarde za postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i druge infrastrukturne projekte

Pokrajinska vlada uručila je danas ugovore predstavnicima 22 lokalne samouprave u Autonomnoj pokrajini Vojvodini za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima vodoprivrede i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.
Pokrajina izdvaja skoro četiri milijarde za postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i druge infrastrukturne projekte
Foto: 021.rs
Reč je o projektima koji se realizuju preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.
 
Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović je danas dodelio i ugovore za nastavak finansiranja izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, kao i ugovor za rekonstrukciju i izgradnju novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelendi u Bočaru. Vrednost ova tri ugovora je 676 miliona dinara.
 
"Tokom ove godine završićemo realizaciju velikih projekata koje smo započeli ranijih godina, kao što je rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici, i sve one projekte koje smo nasledili nedovršene. Zajedno sa lokalnim samoupravama radićemo na realizaciji svih ovih projekata", izjavio je predsednik Mirović.
 
Među značajnijim projektima, kako je naveo, jesu nastavak radova na adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu rekonstrukcija lokalnih puteva u Šidu, Baču, Žablju, Opovu i Bačkom Petrovcu, izgradnja nove osnovne škole u Sremskoj Mitrovici, nastavak izgradnje gradske pijace u Kikindi i sanacija fasada u Subotici.
 
Jedan od značajnijih projekata je i uređenje Pozorišnog trga u Novom Sadu.
 
"Ove godine akcenat će biti na nastavku rekonstrukcije bolnica i klinika, što je značajan posao od kojeg je veliki deo već završen. Radićemo rekonstrukciju bolnica u Senti, Somboru, Kovinu, kao i Poliklinike u Novom Sadu", rekao je Mirović.
 
On je najavio i početak izgradnje Kamenice 3 sa pet-centrom, a u narednim danima očekuje se, kako je rekao, puštanje u funkciju dva nova linearna akceleratora na Institutu za onkologiju.
  • Lemix

    02.02.2020 20:45
    Zrenjaninac
    Zrenjanincima je već 17 godina zabranjeno da koriste česmovaču. Ni grad, ni pokrajina, ni država nisu dali ni dinara za izgradnju Fabrike vode. Platiće je građani kroz više račune kad konačno potekne "zdrava" pijaća voda. Mogla je barem Pokrajina da izdvoji koji dinar za izgradnju potrojenja za prečistač banatskog arsena i teških metala u zrenjaninskoj vodi.
  • /

    02.02.2020 19:47
    /
    opet?
    hteli ste rusiju pa ne mozete slati u zatvor oni koji za istu stvar spucaju lovu nekoliko puuta
  • V

    02.02.2020 08:23
    Nemoguce
    procitavsi naslov, pomislih kako na njegovom kraju fali "u Republici Srpskoj".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.