Subotica: Centar za veštačku oplodnju otvoren u Opštoj bolnici

Centar za veštačku oplodnju otvoren je u Opštoj bolnici u Subotici.
Ovaj Centar bi parovima trebalo da olakša postupak biomedicinski potpomognute oplodnje.
 
Ceo projekat izgradnje objekta površine 375 kvadrata i nabavke opreme vredan je 300.000 evra, a finansiran je zajedničkim sredstvima Pokrajinske vlade, Grada Subotice, Vlade Mađarske i Internacionalnog kluba žena.
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković podsetio je na to da je Pokrajinska vlada donela nove mere populacione politike, kako bi parovima što više pomogla da se ostvare u ulozi roditelja.
 
Kako je rekao sekretar Gojković, osim tri pokušaja koja finansira Republički fond za zdravstveno osiguranje, parovi u Vojvodini imaju bezuslovno pravo na još tri pokušaja vantelesne oplodnje. Osim toga, starosna granica za ostvarivanje prava na finansiranje postupka biomedicinski potpomugnute oplodnje u AP Vojvodini pomerena je sa 42 na 45 godina, a još jedna od novina je to što Pokrajinska vlada finansira i zamrzavanje embriona za naredne pokušaje.
 
Za mere pronatalitetne politike Pokrajinska vlada izdvojila je za ovu godinu 650 miliona dinara.
  • Ognjen

    11.02.2020 01:26
    I sta sad? Treba da se divimo jednoj renoviranoj ordinaciji, novom krevetu i ultrazvucnom aparatu? Pa ne zivimo u kamenom dobu pobogu... A oni koji treba da koriste taj aparat odlaze li odlaze...Pretpostavljam da ce za pola godine svecano otvoriti i neki kruzni tok. Stati ovako strucno i diviti se. Zamisli, automobili voze u krug... Boze gospode dokel smo stigli. Jugoslavija je proizvodila vojni avion - lovac. Ovi danas renoviraju nesto napravljeno pre 50 ili 100 godina i predstavljaju to kao uspeh...
  • Dr

    09.02.2020 08:21
    Uspeh lekara, a ne politicara
    Ova prica nema veze sa aktuelnom vlascu, vec je do realizacije doslo u ovom trenutku i nikakve veze nema sa politikom, samim tim ni uspeh nije uspeh bilo koje stranke vec lekara.
  • Армаггедон

    06.02.2020 16:06
    Увек иста прича,мед и млеко пред изборе а после пуни џепове.И ми стално падамо на исту фору задњих 30 година.Значи проблем је у нама и у ничему другом.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".