Putni prelaz Ruma-Sremska Mitrovica ne radi zbog krađe i požara

Putni prelaz Voganj, između železničkih stanica Ruma i Sremska Mitrovica, nije u funkciji od nedelje uveče.
Nepoznati počinioci obili su prostorije u kojima su smešteni signalno-sigurnosni i telekomunikacioni uređaji i ukrali deo opreme, te je iz tog razloga prelaz nefuncionalan.
 
Tom prilikom, napravili su kratak spoj i izazvali požar, u kojem je uništen napojni uređaj u stanici Voganj, saopšteno je iz predzueća "Infrastrukture železnice Srbije".
 
Juče rano ujutro u stanici Voganj obijene su i sve prostorije u telekomunikacionoj zgradi.
 
Tim neredima nije samo naneta materijalna šteta "Infrastrukturi železnice Srbije", već postoji opasnost i od ugrožavanja bezbednosti saobraćaja u Vognju, između Rume i Sremske Mitrovice, ističu u preduzeću.
 
Šteta koja je "Infrastrukturi železnice Srbije" naneta u ovim krađama i požaru je velika i stručne službe još uvek rade na utvrđivanju njenog stepena, a nakon toga, u narednim danima, očekuje se početak sanacije posledica požara.
 
Putni prelaz u Vognju zbog svega ovoga nije u funkciji, a da bi ponovo počeo da radi neophodno je da se najpre popravi napojni uređaj u stanici Voganj. "Infrastruktura železnice Srbije" je ovaj prelaz koji je sada van funkcije obezbedila znakovima vertikalne drumske signalizacije.
 
"Svi vozovi pre ovog putnog prelaza se zaustavljaju i nastavljaju vožnju preko putnog prelaza tek kada se uvere da ne postoji mogućnost da se dogodi vanredni događaj", navodi se u saopštenju.
 
U ovom preduzeću takođe upozoravaju i apeluju na vozače da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja i sačuvali ljudski životi.
  • Ko zna

    13.02.2020 08:10
    Mislite o tome
    @Holandjanin, @arhiva

    Dvoje su se tako smuvali...
  • arhiva

    12.02.2020 13:53
    @Holandjanin

    Druze , kad god budes hteo uvek ti mogu na e-mail poslati klipove o pruznim prelazima i to ne samo iz Holandije vec iz bilo koje druge drzave sveta . Moram priznati da mi je gledanje takve vrste video zapisa pravo uzivanje .
    Jos jednom ti hvala sto pomno pratis moje komentare .
    Pozdrav .
  • @Holandjanin

    12.02.2020 13:38
    @Holandjanin
    "Vec postajes dosadan!"

    dosadan ? zbog cega ? da li je neko krivicno delo u pitanju ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.