Grip polako slabi u Vojvodini

Grip polako popušta pod merama koje su nedavno uvedene u Vojvodini.
Grip polako slabi u Vojvodini
Foto: Pixabay
Novi podaci koje je objavio Institut za javno zdravlje Vojvodine pokazuju da je grip manje aktivan, tačnije da se registruje srednji prag intenziteta aktivnosti virusa u pokrajini. Virus je u proteklih nedelju dana bio iznad epidemijskog praga samo na teritoriji Severnobačkog i Severnobanatskog okruga.
 
Aktivnost virusa je početkom meseca bila izuzetno visoka i sa trendom rasta, što je i dovelo do epidemije. 
 
Trend sada opada, a broj slučajeva oboljenja sličnih gripu i akutnih respiratornih infekcija kod građana polako se smanjuje, pokazuju podaci IZJZV.
 
Grip je i dalje najaktivniji kod dece uzrasta od pet do 14 godina, a tokom prethodnih dana je u laboratoriji infekcija virusom gripa tipa A (H3N2) dokazana kod 22, tipa A (H1N1) kod pet i tip B kod tri pacijenta.
 
Međutim, da bi situacija ponovo bila stabilna, potrebno je da se i dalje prate saveti stručnjaka. Šta savetuju naši epidemiolozi i doktori saznajte u članku 021 OVDE.
 
Podsetimo, deca od 12. februara ne idu u vrtiće i škole, a ovakvo stanje najavljeno je do petka, 21. februara. Deca bi u klupe mogla da se vrate od ponedeljka, što će nadležni sada razmatrati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".