Tender za studiju izvodljivosti i idejni projekat novog puta kroz Bačku i Banat

"Putevi Srbije" raspisali su javnu nabavku za Studiju opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje brze saobraćajnice IB reda, granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) - Sombor - Kula - Vrbas - Srbobran - Bečej - Kikinda - granični prelaz sa Rumunijom (Nakovo).
Tender za studiju izvodljivosti i idejni projekat novog puta kroz Bačku i Banat
Foto: 021.rs
U planu je brza saobraćajnica u četiri trake, kojom će vozila moći da idu 100 km/h. Procenjena vrednost nabavke je 300 miliona dinara bez PDV-a.
 
Ponudu je potrebno dostaviti do 30. marta, a otvaranje ponuda je istog dana u 10 časova. Odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od 25 dana od otvaranja ponuda, navodi se u pozivu.
 
Ovaj putni pravac predstavlja veoma značajnu drumsku komunikaciju u funkciji saobraćajnog povezivanja Srbije sa Mađarskom i Rumunijom, a iz položaja deonice vidi se njena važnost i uloga u regionu sa aspekta privrede.
 
Predmetna trasa buduće brze saobraćajnice omogućuje vezu Bačke i Banata sa centralnom i zapadnom Srbijom preko autoputa Beograd - Subotica, navodi se u dokumentaciji. Trasu brze saobraćajnice potrebno je uskladiti sa postojećim državnim putem u dužini od 175 kilometara.
 
Potrebno je razmotriti i položaje eventualnih turističko-rekreativnih-odmorišnih sadržaja u zoni saobraćajnice.
  • Dusan

    28.02.2020 10:38
    @tockic
    Izgleda da je sve sto se tice Vojvodine bezveze. Zapostavljena nam je Vosa do zla Boga . Postali smo prljavi kao svinje, sa rupcagama po putevima i jarugama koje kopaju kraj puteva protivzakonito ..... a da zlo bude jos vece ijekavice koliko hoces!!!!
  • Saša

    28.02.2020 09:01
    Mazanje očiju
    Iz vesti se vidi da je za tu studiju spremljeno 2,5 miliona evra (bez pdv-a) naših para. Zar državne službe (puteve Srbije) nemaju zaposlene stručnjake kojima je posao da projektuju i održavaju postojeću infrastrukturu! A sama deonica je besmislena za građane Vojvodine. Mnogo bi bilo bolje projektovanje obilaznica oko sela i na taj način značajno povećati bezbednost i skratiti vreme putovanja.
  • tokčić

    27.02.2020 21:09
    Trasa ovog puta je totalno besmislena. Da li su autori ideje uopšte razmatrali tokove kretanja putnika i roba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.