Službenici katastra u Zrenjaninu tri godine zatvora zbog mita

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda u Zrenjaninu kojom je katastarska službenica iz tog grada Ž.K. osuđena na tri godine zbog primanja mita.
Službenici katastra u Zrenjaninu tri godine zatvora zbog mita
Foto: 021.rs
Ona je osuđena jer je tokom 2012. i 2013. godine, radeći kao državna službenica Republičkog geodetskog zavoda, Službe za katastar nepokretnosti u Zrenjaninu, u više navrata radi pribavljanja podataka i dokumentacije iz arhivske građe službe zahtevala i primala novac od građana, kojima je ta dokumentacija bila potrebna za postupak restitucije.
 
Takođe je uzimala novac da bi ubrzala upis hipoteke u katastru ili da bi, kao sudski veštak, izradila veštačenje u korist neke stranke u sudskom sporu.
 
U tome su joj, u pojedinim slučajevima, pomogli okrivljeni M.S, M.F. i R.T.
 
Osuđenoj je i zabranjeno obavljanje dužnosti državnog službenika u trajanju od jedne godine.
 
Sud je od okrivljenih oduzeo novac - od okrivljene Ž.K. oko 2,6 miliona dinara, od M.S. 44.700 dinara, a od M.F. 45.900 dinara.
  • Milojica

    06.03.2020 07:29
    A krupne ribe
    Baš lepo što je završen jedan proces sitne korupcije. Daje nadu da će i krupnije ribe dolijati. Recimo one što menjaju urbanističke planove za novac i sl
  • Srecko

    04.03.2020 15:21
    Cudno?
    Ih pa pojedini nacelnici odeljenja bez 500 evrica ne primaju pacijenta.
  • D***O

    04.03.2020 13:20
    nema smisla
    Ne bi rekao to su posteni radnici SNSa koji su odano obavljali svoj posao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina