Prijatelj obolelog od virusa korona iz Subotice hoće da se pregleda, naišao na "gluve telefone"

Prvi slučaj virusa korona u Srbiji registrovan je 43-godišnjeg Subotičanina koji je boravio u više navrata u Budimpešti.
On je smešten u izolaciju u bolnici u Subotici gde su za N1 rekli da su od Ministarstva zdravlja sprečeni da o tome govore, te da nemaju ništa novo da kažu u odnosu na ono što je resorni ministar Zlatibor Lončar saopštio jutros na konferenciji za novinare.
 
Ekipi TV N1 je, međutim, ispred subotičke bolnice prišao čovek koji se predstavio kao prijatelj i poslovni partner obolelog, i koji ja sa njim pre 15-ak dana navodno bio u kontaktu.
 
Kaže da je od jutros, otkad je čuo informaciju da je njegov prijatelj oboleo, krenuo da zove redom lekare - najpre bolnicu, zatim epidemiologa na kog su ga uputili, pa i samo Ministarstvo zdravlja - kako bi saznao da li treba da se pregleda. Tvrdi da je dobijao odgovore da nisu nadležni, i da su ga upućivali na druge ljude, na kraju na Sanitarnu inspekciju u Subotici gde se niko nije javljao na telefon. Zbog toga je, kako kaže, došao sam u bolnicu kako bi znao šta mu je činiti.
 
Podsetimo, ministar Lončar izjavio je jutros da su uzete analize svih osoba koje su bile u kontaktu sa pacijentom iz Subotice, i da se njihovi rezultati očekuju u toku dana.
 
Epidemiolog Predrag Kon tada je rekao da će biti angažovane epidemiološke službe koja će detaljno analizirati ljude koji su bili u kontaktu sa obolelim, i da će oni biti ili pod nadzorom ili u karantinu.
  • orkaa

    10.03.2020 12:58
    N1
    bravo za novinare koji hrabro cekaju kontakte sa obolelima
  • E Sad

    09.03.2020 14:42
    Zanislite
    E sad Zamislite koliko je tih naših dilera hrane, ovog onog bilo u kontaktu sa svakojakim.
  • Kacanka

    09.03.2020 12:46
    Pa mi smo spremni i za najgori moguci scenario, evo za primer, Kacka skola nema toalet papira godinama, tekuceg sapuna isto tako. Odem u apoteku da kupim sredstvo za dezinfekciju ruku za decu da ponesu u skolu, nemaju ga niti u jednoj apoteci, o maskama da i ne govorim. Svaki sledeci komentar na temu korona virusa u srbiji bio bi suvisan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina