Učenik iz Iriga negativan na virus korona

Ministar zdravlja Zlatibor Ločnar rekao je na konferenciji za medije da je učenik iz Iriga testiran na virus korona i da je njegov nalaz negativan.
Učenik iz Iriga negativan na virus korona
Foto: Pixabay
Podsetimo, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević kazao je za RTS da je učenik bio na takmičenju u Puli u Hrvatskoj, nakon čega je osetio simptome.
 
Nakon ovog saznanja, roditelji učenika dolazili su po decu i odvodili ih iz škole, dok su ostali učenici sami napuštali nastavu. Nezvanično RTS saznaje da je učenik testiran na institutu Torlak u Beogradu.
 
U pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje je rečeno da još uvek nema zvanične potvrde da je učenik oboleo.
 
"Jutros rano smo dobili informacije od direktorice škole da postoje indicije da je jedan učenik koji je bio na školskom takmičenju u Puli u Hrvatskoj ima simptome virusa korona. Za sada još uvek nismo dobili zvanične podatke, niti je od zvaničnih organa potvrđeno da li je učenik zaražen ili ne", rekao je zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević.
 
Ističe da su preduzete sve opsežne mere po preporuci struke i nauke, a u školi u Irigu "Borislav Mihajlović Mihiz" izvršena je dezinfekcija kompletnih prostorija.
 
Direktorka Srednje stručne škole "Borislav Mihajlović Mihiz" u Irigu, Isidora Birinji, potvrdila je za N1 da se kod učenika drugog razreda sumnja na prisustvo novog koronavirusa. On je od 23. do 26. februara boravio na školskom takmičenju u Puli. Po povratku u Srbiju, najpre se dobro osećao, ali je potom osetio simptome kašlja i prehlade. Od petka ne pohađa nastavu, rekla je Birinji za N1.
 
"Sinoć su nam roditelji javili da će on biti primljen u Klinički centar Vojvodine zbog sumnje na prisustvo virusa covid 19. Uzorak je poslat na testiranje u Torlak i još nema potvrde da li je zaista u pitanju korona. Danas nam javljaju da se on dobro oseća", navela je direktorka škole.
 
Budući da je Irig malo mesto, informacije su se brzo proširile, pa veliki broj učenika jutros nije došao na nastavu. U školi navode da su još ranije pojačali higijenske mere i dodaju da su danas, u dogovoru sa epidemiolozima, sve prostorije dezinfikovane.
 
U Srbiji je do jutros zabeleženo 24 slučajeva zaraze virusom korona.
  • najgoriji

    14.03.2020 14:57
    @dijasporac

    Naravno da nema panike kad su se snabdeli. Idi svrati do Univera svoje prapostojbine, da vidis kako zena na kasi gura 10 paketa ulja i tri dzaka brasna!!?
  • Neoplanta

    12.03.2020 20:05
    Dragan@
    Jednostavno, Kina je komunisticka diktatura, nije im u genima da istinito izvestavaju, prijavljen broj pomnozi sa najmanje 10x! Drugo, ono sto je normalno u diktaturi, tj. potpuna bezobzirnost prema individui koja se ne uklapa u masu, nije primenjiva u demokratiji!
  • mis je dobio grip

    12.03.2020 19:52
    pa je seo u dzip
    Pa tek je pocelo a 2/3 je najgori scenario. Realno je da se zarazi bar pola milijarde ljudi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".