Subotica: Redukovan gradski prevoz, skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata...

Gradski štab za vanredne situacije Subotice doneo je odluku o redukovanju gradskog i prigradskog saobraćaja, skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, a naložen je i prestanak rada predškolskih ustanova, izjavio je danas gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Bogdan Laban.
Subotica: Redukovan gradski prevoz, skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata...
Foto: 021.rs
Redukuje se gradski i prigradski saobraćaj na nivo reda vožnje koji se primenjuje subotom, nedeljom i državnim praznicima, uz ukidanje noćnih polazaka, a nalaže se prestanak rada svih sportskih objekata i održavanje kulturnih manifestacija, dodao je Laban.
 
On je rekao da je naloženo Gradskoj upravi Subotice da formira pozivni centar za pružanje informacija građanima i pružanje pomoći starijima od 65 godina radi obezbeđivanja donošenja hrane, lekova i organizovanja lekarske pomoći na kućne adrese.
 
Nalaže se načelniku gradske uprave, direktorima javnih ustanova i javnih i javno komunalnih preduzeća, čiji je osnivač Grad Subotica, da omoguće rad od kuće zaposlenima koji su teški hronični bolesnici i starijima od 60 godina, rekao je Laban.
 
On je zamolio građane, a posebno najstarije, da izbegavaju nepotrebne kontakte na svim nivoima, bilo da su u pitanju lični kontakti ili odlasci u institucije.
  • Ceska

    18.03.2020 07:41
    Česi su pametni
    Zakon zabraniti ulazak u javni prevoz bez maske i rukavica
  • A

    17.03.2020 09:35
    potpuno zatvoriti ugostiteljske objekte . ne cinite gresku italije .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".