Zrenjanin obustavlja javni prevoz, zatvoreni kafići i restorani

Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sednici doneo je odluke koje će se primenjivati od danas na teritoriji grada Zrenjanina.
 Zrenjanin obustavlja javni prevoz, zatvoreni kafići i restorani
Foto: 021.rs
One su u skladu sa novim merama Vlade Srbije za suzbijanje epidemije virusa Kovid-19. Novim merama zabranjen je rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.
 
Zabranjuje se boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport. Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od pet osoba.
 
Trgovinske radnje, samoposluge, apoteke i slično ne smatraju se javnim okupljanjem u zatvorenom prostoru. Doneta je odluka da je rad ugostiteljskih objekata potrebno organizovati u skladu sa donetom Odlukom o posebnim merama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića. To ne podrazumeva zatvaranje ugostiteljskih objekata.
 
Međutim, ugostiteljima se zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta. To znači da građanin može da kupi hranu i piće "za poneti" ili da ugostitelj organizuje dostavnu službu ili šalter za prodaju hrane i pića.
 
Radno vreme svih ugostiteljskih objekata ograničeno je od 8 do 16 časova. Odeljenju komunalne milicije i inspekcijskih poslova izdata je naredba za pojačani nadzor nad svim objektima zatvorenog tipa. Obustavlja se javni gradski i prigradski saobraćaj, osim za potrebe privrede, a taksi prevoz se odvija u skladu s odredbama odluke Vlade Republike Srbije.
 
Radno vreme pozivnog, kol-centra u Gradskoj upravi, koji pruža informacije za pomoć građanima, evidentira njihove potrebe i koordinira rad sa mesnim zajednicama, biće od 7 do 16 časova, svakodnevno.U svim mesnim zajednicama produženi rad i dežurstva odvijaju se u periodu od 7 do 15 časova, svakodnevno.
  • Mudri

    22.03.2020 23:40
    Kakvi su autobusi, možda ga ne treba ni vraćati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".