Đaci u Vojvodini bez prolećnog raspusta, nastave neće biti samo za uskršnje praznike

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje doneo je odluku o promeni školskog kalendara pokrajinskih osnovnih i srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu.
Đaci u Vojvodini bez prolećnog raspusta, nastave neće biti samo za uskršnje praznike
Foto: 021.rs
Zbog pandemije virusa Covid-19 i uvođenja niza mera koje se odnose na kontrolu kretanja građana, kao i na ukidanje gradskih i međugradskih autobuskih linija i svih kulturnih i sportskih sadržaja, resorni sekretarijat smatra da se umesto planiranog prolećnog raspusta od 10. do 20. aprila nastavi sa nastavom na daljinu, osim za vreme uskršnjih praznika.
 
Za vreme uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru, od 10. do 13. aprila, kao i za vreme praznika po Julijanskom kalendaru, od 17. do 20. aprila neće biti nastave, već će se emitovati edukativni sadržaji u vezi sa Uskrsom, kao i sadržaji koji se odnose na slobodno vreme učenika. 
 
Planirani nastavak nastave na daljinu je od 21. aprila, uključujući i nastavu svake subote. 
  • roditelj

    27.03.2020 04:01
    samo malo sporije
    Cenim trud nastavnika koji ulažu, ali ako može malo sporiji tempo. Deca su zatrpana zadacima, gradivo se brzo prelazi, slabo šta stignu naučiti. Decu takođe pogađa vanredna situacija, psihički, tako da i oni nisu baš istog elana za učenje kao ranije.
  • @S

    26.03.2020 22:59
    Koliko sutra cete tvrditi kako vase dete samo uci Njutnove zakone i razmislja na engleskom .
  • S

    26.03.2020 22:41
    Iskreno, nastava je smesna. Djaci mahom imaju da prepisuju ne bi li im nesto uslo u glavu, tako da cela prica nema nekog velikog smisla. Zamislite da deci daju 10 ili vise dana slobodnog u piku pandemije, napolju lepo vreme, a oni nemaju nista da rade. Smatram da ova odluka ipak u ovakvoj situaciji ima vise smisla, bez obzira na (ne)kvalitet nastave. Verujem i da je nastavnicima nalozeno da im daju sto vise angazovanja, kako bi se sprecilo muvanje po ulicama. Taj deo vec ima mnogo smisla. Nisam bot, ovo zaista mislim i imam dva djaka u kuci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina