Radnici i rukovodstvo JKP "Komunalac" Vrbas zajedno dezinfikovali javne površine

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac" Vrbas nastavljaju sa akcijom dezinfekcije javnih ustanova i javnih površina na teritoriji opštine Vrbas rastvorom koji sadrži natrijum hipohlorit.

Ovaj tretman zaštite sprovodi se u skladu sa merama i uputstvima nadležnih u Republici Srbiji i opštini Vrbas s ciljem sprečavanja širenja virusa COVID-19 i zaštite javnog zdravlja stanovništva na teritoriji vrbaske opštine. U toku današnjeg dana biće dezinfikovani sportski tereni i igrališta u Vrbasu, a potom tim "Komunalca" prelazi u Ravno Selo, Zmajevo i Bačko Dobro Polje u ispomoć ekipama koje u ovom naselju vrše zaštitu od virusa korona.

Radnicima Poslovne jedinice "Čistoća“ JKP "Komunalac" koji dezinfekciju vrše pomoću atomizera, kao podrška, ali i primer drugima, pridružilo se u radu rukovodstvo preduzeća na čelu sa direktorom Sinišom Adamovićem i izvršnim direktorom Igorom Škundrićem.

Rukovodstvo je obučeno za vršenje dezinfekcije, i ističu da smatraju da je njihova obaveza da u ovim teškim trenucima i sami daju doprinos na prevazilaženju ove teške situacije i gašenju epidemije virusa korona.

Tokom dezinfekcije u Ravnom Selu, Zmajevu i Bačkom Dobrom Polju traktorom sa rasprskivačem, u cilju zaštite od virusa, tretirani su trotoari, putevi i parkinzi. Sledi novi krug zaštite javnih ustanova i površina prvog prioriteta: objekata Opšte bolnice Vrbas, Doma zdravlja "Veljko Vlahović", ambulanti, apoteka i Gerontološkog centra. Ove mere preduzimaće se sve dok bude postojala opasnost od širenja virusa.

U vrbaskom "Komunalcu" se nadaju da će njihov primer slediti i drugi..

  • Sremac

    03.04.2020 08:39
    @ ostali
    A što onda ove budale po najrazvijenijim zemljama sveta i zemljama koje su najviše stradale prskaju ulice ko blesavi????

    Javite im se tamo na forum pa im recite da su budale ili još bolje pišite njihovim predsednicima da su šizofreni i paranoični.
  • nemoć

    02.04.2020 20:36
    Moraju prikazati kako se kao nešto radi. Bez smisla i koristi ali važno da se pokažu i slikaju.
  • gradjaninX

    02.04.2020 19:20
    cemu ovo sluzi? Idu po gradu i prskaju ko blesavi. Virus bez coveka ne moze da zivi, umire za 3~4 sata skoro u svim okolnostima, ako nije izumro sav, vrlo malo ga je ostalo. Dakle van coveka virus umire brzo i rapidno. A oni prskaju ulice i drvece i automobile...pa od 17h do 4 ujutro nema sanse da prezivi dovoljno virusa da bude opasan. Niti oni imaju sanse da poprskaju sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".