Dva nova pacijenta obolela od virusa korona u KCV

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leče 84 pacijenta obolela od virusa kovid 19, od čega je njih petoro priključeno na respirator.
Dva nova pacijenta obolela od virusa korona u KCV
Foto: 021.rs
U odnosu na prethodni dan, u bolnicu su primljena dva nova pacijenta zaražena virusom korona. Ukupno šestoro je preminulo.
 
U okviru KCV je za prijem i lečenje eventualnih novih slučajeva obolelih od virusa kovid 19 spremna i Klinika za ortopediju, a u završnoj fazi je i priprema privremene bolnice na Novosadskom sajmu.
 
U Betaniji je u poslednja 24 časa rođeno 15 beba, a i drugi segmenti te zdravstvene ustanove, i u uslovima pandemije, obavljaju svoju funkciju, poručuju u Kliničkom centru Vojvodine.
  • Doca

    04.04.2020 20:58
    Tu smo
    Svaki dan isto,tu smo.
    Jel neko video čuvenu direktorku infektivne klinike u Novom Sadu dr.Turkalov?
    Nešto de nepojavljuje na tv.
  • Soffi

    04.04.2020 19:26
    E
    E, nek si mu rekao! Sada može mirno da spava.
  • Zivkovic

    04.04.2020 15:04
    Zove se korona zbog krune kojom je telo virusa optočeno. Kruna se sastoji iz šiljaka pomoću kojih se zakači na ljudsku ćeliju a zatim dolazi do spajanja membrana i kroz taj most virus ubrizgava svoj genom u ćeliju domaćina. Inficirana ćelija se dalje samo klonira na isti način. I jako je smešan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina