U Vojvodini se nastavlja smanjenje broja novozaraženih

Na osnovu podataka republičkog Kriznog štaba, u Vojvodini se i četvrti dan za redom nastavlja minimalno povećanje broja zaraženih, što sada iznosi 11 osoba.
U Vojvodini se nastavlja smanjenje broja novozaraženih
Foto: 021.rs

Mada u Beogradu i dalje ne saopštavaju koliko je tačno građana zaraženo na području pokrajine, već podatke o osobama smeštenim u bolnicama i drugim ustanovama u Vojvodini, posle nekoliko dana jasno je da se broj zaraženih ne povećava. Prema najnovijim podacima, u Vojvodini se leči 534 osobe. 

U tabeli se vide promene u odnosu na četvrtak.

Ustanova Četvrtak 16.april Petak 17.april
Klinički centar Vojvodine 142 138
Novosadski sajam 188 188
Banja Junaković 26 29
Opšta bolnica Pančevo 167 179
Ukupan broj 523 534

Primetno je da je u Kliničkom centru Vojvodine došlo do smanjenja obolelih za četvoro, mada Krizni štab nije naveo da li je neko ozdravio. Kako izvori 021.rs navode, nije bilo novih preminulih i svakodnevno se smanjuje broj u KCV jer se pacijenti uglavnom otpuštaju na dalji boravak na Sajam ili banju, do potpunog oporavka i dva negativna testa.

U KCV se i dalje 10 osoba nalazi za respiratorima. Do promene u broju obolelih u pokrajini je došlo prvenstveno zbog novih pacijenata u Pančevu, gde se opet leči i veliki broj ljudi iz Beograda.

Podsetimo i da je jutros Pokrajina saopštila podatke o stanju u Kliničkom centru Vojvodine, na Novosadskom Sajmu i bolnici u Pančevu, kao i da nema dodatnih zaraženih u Domu u Molu. Ni oni nisu saopštili koliko je pacijenata ozdravilo i koliko je njih otpušteno svojim kućama.

Informacije Krizng štaba od četrtka pročitatje OVDE, a podsetimo da prema poslednjim podacima sa sajta Covid19 u Vojvodini ima trenutno 472 obolelih (opširnije možete čitati OVDE  ).  

  • B

    20.04.2020 19:30
    B
    Toliko volim Bojvodinu da jedva cekam da Novi Sad postane glavni grad Crbije!!!!!..... Uzivaj narode!!!Hristos vaskrse!!!
  • Niko

    18.04.2020 12:39
    Ovo je razlog za srecu a ne za ispoljavanje bez osnova separatistickih ideja. Mali deo separatista i onih koji podrzavaju javno svoje zemlje porekla kroasaniju i sosoniju ovde javno pozivaju na sukob i mrznju a znaju da to nemoze izaci na dobro za njih.
  • Banacan

    18.04.2020 12:34
    Vojvodstvo nase bilo i bice,za njega Srbi ginuce!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.