Pašalić pokrenuo kontrolu zbog zlostavljanja devojčice u hraniteljskoj porodici

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupke kontrole rada Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici, Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Sremskoj Кamenici, kao i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, povodom slučaja zlostavljanjog deteta u hraniteljskoj porodici.
Pašalić pokrenuo kontrolu zbog zlostavljanja devojčice u hraniteljskoj porodici
Foto: Pixabay
Iz kancelarije poverenika saopšteno je da je postupak pokrenut na osnovu saznanja iz medija da je devojčicu iz Sremske Mitrovice silovao njen hranitelj.
 
Zaštitnik građana je od Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici zatražio izjašnjenje o merama i aktivnostima koje su preduzimane u oblasti porodično-pravne zaštite devojčice, kao i informaciju o tome od kada se devojčica i njena porodica nalaze na njegovoj evidenciji.
 
Od Centra za porodični smeštaj i usvojenje tražio je da ga obavesti o činjenicama na osnovu kojih je izvršen izbor i podobnost hraniteljske porodice u kojoj je devojčica bila smeštena, kao i praćenju boravka devojčice u hraniteljskoj porodici.
 
Zaštitnik građana je od Pokrajinskog sekretarijata zatražio informaciju o tome da li je do sada obavljen nadzor nad radom Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici radi zaštite najboljih interesa devojčice i njene porodice, kao i o svim aktivnostima koje je preduzeo nakon saznanja iz medija za slučaj seksualnog nasilja.
 
Nakon utvrđenih činjenica javnost će biti upoznata sa saznanjima i eventualnim merama Zaštitnika građana, izjavio je Pašalić.
  • Novosađanka

    28.04.2020 10:35
    Ta nemojte kasti
    Usvojila sam devojčicu pre deset godina. Tada je dve godine bila u hraniteljskoj porodici. Centar za socijalni rad je za to vreme dete obišlo jednom i to kad smo suprug i ja došli da je upoznamo. O deci se ne vodi računa, ja ne mogu o ovome ni da govorim a da mi se ne sloši...
  • Neko iz mase

    28.04.2020 09:46
    Užasno....
    Centri za socijalni rad su najveće zlo što postoji. Apsolutno ništa ne rade i samo peru odgovornost sa sebe. Kad pogledam ko su hranitelji u mojoj okolini zgrozim se. Ne na sve, ali bar na polovinu. Ljudi koji ni svoju decu nisu uspeli da vaspitaju i izvedu na pravi put. Hraniteljstvo je u većini slučajeva (na žalost) dobar biznis za "leba bez motike".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.